Brynäs IF

713672 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2493120

Sv: Alla Helvetes Kval
Så oändligt trött på den korkade analysen att det skulle vara något "djupt fel i Brynäs organisation". Som något osynligt spöktäcke över hela föreningen. Att det varit så många tränarbyten menar man är ett bevis på det, dvs spelar ingen roll vem som är tränare.

Prova lägga skulden på spelarna. De som spelar på isen. De har varit för dåliga och är inga offer.

I andra hand sportcheferna.

Men släpp skitsnacket om att varenda kotte i föreningen är pestsmittad.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
honken21: Nja, jag tycker det är fel angreppsvinkel på problemet att skylla på spelarna. Grundorsaken kan inte vara spelarna när spelartruppens sammansättning till hundra procent är en konsekvens tagna av sportchef(erna). Alla spelarkontrakten är ju en konsekvens av att en (eller kanske två..) sportchef har erbjudit dom kontraktet.

Letar man ett lager till, blir ju de som rekryterat sportcheferna de som skulden bör läggas på. Den förra styrelsens beslut att ta in Alcén och Grahm som sportchefer ser vi konsekvenserna av nu.

Tillsammans med att Josef Boumedienne, rekommenderad av självaste River Jump, helt plötsligt blev en guru som man lät bestämma lite vad som helst. Boumedienne utsåg Manner till tränare, och även det var ett mindre bra val. Det finns anledningar till att finländska tränare så sällan lyckas i svensk hockey, det uppstår hockeykulturkrockar eftersom hockeykulturerna skiljer sig åt. Så blev det även för Manner, och det menar jag att man kunde ha begripit under själva rekryteringsprocessen.

Så vitt jag vet har inte Boumedienne varken före eller efter utsedd en tränare till ett elitlag. Varför fick han det enorma förtroendet av Brynäs?

Däremot är ju spelarna och den nuvarande tränaren de enda personerna som kan hjälpa laget att klara kvalet nu. Transferfönstret är stängt och nu har man de spelarna man har.
Låst ämne