Brynäs IF

714010 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2495094

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Intressant. Då är det ju rätt illavarslande att alla kring Brynäs står och säger att de har ett grundspel de tror på och ska fortsätta med. Aldrig nånsin kan du skylla Kinnvalls och Sklenickas drällande i egen zon på spelsystemet. De spelar fast sig själva gång på gång på gång.

Citat Sanny: "Sklenicka har dock varit inne på alltför många mål bakåt. I spel med lika styrka har han varit inne på sanslösa 56 mål vilket är i särklass flest i SHL."

Det är alltså bristen på grundspel som ställer till det för honom?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Björnen: Självklart gör flera av backarna riktiga dåliga ingripanden, men med ett fungerande grundspel finns det också "ryggmärgslösningar" i pressade situationer. Backarna vet vilka spelvägar laget ska använda i pressade situationer och behöver därför inte titta upp och försöka hitta passningar. Dvs kan backarna agera snabbare, mer per automatik, om det finns ett grundspel. När Brynäs backar blir pressade är det uppenbart att de ofta inte har en aning om vad de ska göra och därför tar konstiga beslut. Om det sitter i ryggmärgen är beslutet redan taget innan de checkas fast.

Så ja, felpassningarna i egen zon beror mycket på att laget saknar ett grundspel.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Björnen: en tränares uppdrag är att påtala spelarnas misstag, så dem inte sker igen.
Låst ämne