Brynäs IF

713672 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2495578

Sv: Alla Helvetes Kval
avdankad: Det var ingen "uträkning" utan enkel statistik. Visst kan man hävda att den inte är helt rättvisande eftersom de spelat olika många matcher men hur menar du att man ska ta hänsyn till det. Är det bättre eller sämre för Olkinuora?
Vi kan också ta det ett steg till (om vi ska räkna lite) och konstatera att Brynäs som lag har vunnit 38 % av matcherna. Om laget haft samma vinst% som Lindbäck så hade vi vunnit ytterligare 3 matcher vilket ger ytterligare 6 - 9 poäng motsvarande 68 - 71 poäng. Tycker man kan ta sådant i beaktande innan man kontinuerligt kräks över en spelare i laget.
Jag vet att Lindbäck gjort några plattmatcher som känslostyrda människor som Bulten och de flesta andra supportrar (mig inkluderat vanligtvis) är det enda som dyker upp i huvudet när man bedömer Lindbäcks insatser. Sorterar man bort såna intryck så kvarstår dock faktum att Lindbäck presterat bättre än Olki.
Om jag går på mina egna intryck så framstår Olkinuora som mer stabil medan jag tycker att Lindbäck har högre toppar och även lägre dalar. Av den anledningen så tror jag att det finns större chans att Lindbäck "vinner" en match åt oss men också en större risk att förlora en match. Med tanke på att vi förlorade med 5-2 på hemmaplan så kan det vara motiverat att riskera lite för en vinst.
Det fanns en förhoppning från mig och säkerligen andra att Olkinuoras lite mer stabila spel skulle ge bättre stadga åt hela laget och att vi därmed succesivt skulle förbättra defensiven. Det står dock klart att det scenariot inte kommer att ske.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
KalleTeodor: Kanske det varit logiskt att byta målvakt efter tredje insläppta igår?
Om Limpan då kommit in och spikat igen så hade det varit naturligt att fortsätta med honom i match två. Hade han inte övertygat så hade det varit naturligt att låta Olkinuora stå nästa.
Låst ämne