Brynäs IF

713714 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2507589

Sv: Alla Helvetes Kval
parks: Manners fall blev att han frångick styrspelet och försökte spela en mer offensiv hockey. Varken han eller laget behärskade det.

Sen tycker jag att truppen helt enkelt är för dålig. Man la enorma pengar på målvakterna, hade en nyckelback med enorm skadehistorik (Kinnvall) och saknade bra avslutare framåt.

Igår saknades Kinnvall och laget gick 5 minuters powerplay. Varifrån skulle avsluten komma? Varför hade man inte en enda målskytt som verkligen kändes farlig på isen? Jo, därför att den spelaren inte fanns i truppen.

Björnlöven har 4 right-forwards som har gjort 20+ mål i sitt lag. Om en eller två saknas har man fortfarande målfarliga högerfattade skyttar. Nu kommer någon säga att de spelarna aldrig fanns på Alcéns marknad, men varför skulle inte Brynäs kunna ha tagit en spelare som Pooley inför säsongen?

Veckorna innan värvningsfönstret stängde hade man gjort allt i sin makt för att värva den typen av spelare, men varför gjorde man det inte inför säsongen?

Det blev mycket svårare att få till ett powerplay och göra lätta mål utan spelare soim är naturliga målgörare. Lägg därtill att Palve, Rödin och Timashov gjorde urusla säsonger och laget tappade oerhört mycket av sin redan begränsade offensiva kraft. Det går inte att spela offensiv hockey utan offensivt skickliga spelare.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Vaknar tidigt idag med tungt sinne. Sitter i bilen på väg till Gubbhockey kl 07.00 och min spellista skickar upp "Glory days" med The Boss. Och det slår mig att Brynäs bästa prestationer denna säsong var de två tröjhissningarna av Börje och Oves tröjor som var proffsiga, välförtjänta och magnifika.
Lite signifikant för klubben som har kört fast i det förflutna och inte haft möjlighet att utveckla och förändra. Nu får vi hoppas att vi likt en fågel Fenix återföds i HA. Klart är i alla fall att vi blir tvingade att få ut max av varje tillgänglig krona och enbart det blir en nyttig läxa.

Jag väljer att hylla några spelare för gårdagens match istället för att tjata om allt som var dåligt.
Jag tycker att Olkinuora, Lindstein och Larsson stack ut ordentligt igår och jag hoppas att åtminstone Lindstein stannar en säsong till. Även Bertilsson får högt betyg i min bok och kanske gör han säsongens bästa match.
Det hade varit kul att hylla en målskytt också men en sådan saknades ju...
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Efter ha läst intervjuer med Svedman så känns det givet att Alcén blir kvar eller möjligtvis att man inte har bestämt sig än kring hur man ska göra. Men med tanke på att man börjar sillyn så sent nu så kommer Alcén forma delar av laget innan man ens hittat en ersättare oavsett.
Låst ämne