Brynäs IF

714696 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2515053

Sv: Alla Helvetes Kval
Olle: Emil Molin vann poängligan i Hockeyallsvenskan för 5 år sedan och har spelat på högre nivå sedan dess. Fortfarande i en bra ålder och är otroligt skicklig i powerplay. Det är klart att han vore en bra värvning.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Precis. Emil är underskttad i PP spelet. Hittar dom små insskicken framför mål eller bästa fall i mål
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: ja, man måste inse att Brynäs ska bygga ett allsvenskt lag. Man kan inte bygga ett shl-lag och spela i allsvenskan. Förväntningarna måste sänkas.

Helst skulle man väl se ett lag av enbart unga hungriga spelare som kan utvecklas i allsvenskan och sen fortsätta utvecklas i shl om man går upp, men hur stor chans är det att man kan sätta ihop ett sådant lag?

Tittar man på poängligan i allsvenskan ser man en blandning av åldrar och så bör nog Brynäs bygga sitt lag, en mix av åldrar - där vissa spelare kanske enbart kommer att vara bra i allsvenskan.

Att bara ta tillbaka gamla Brynäsare är såklart inte rätt väg att gå men man behöver ju inte avskriva spelare för att dom varit i Brynäs tidigare. Tänker främst på Janne Larsson som uppenbarligen varit bra på shl-nivå, han borde definitivt vara bra nog i allsvenskan.

Dock är jag den första att skriva under på att kvalitet är viktigare än brynäshistorik. Men kan man få några pjäser som normalt inte skulle spelat i allsvenskan men enbart gör det för att dom har brynäsbakgrund så ska man inte tacka nej till dom såklart.

Det som oroar mig är att våra sportchefer har kompetensen att sätta ihop ett bra lag.

Tränarvalet blir oxå såklart viktigt.

Det som talar mot Molin är väl hans skadehistorik, vet inte hur den sett ut sen han lämnade. Väldigt viktigt att ha nyckelspelare som spelar i stort sett alla matcher. Det gör även rödin och Bertilsson till stora frågetecken.
Låst ämne