Brynäs IF

713930 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2519423

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Väldigt insatt skulle jag inte säga, men jag förstår mig på NHL hyfsat eftersom man varit en nörd i +20 år.

Nej, vanligtvis satsar man inte på dyra storstjärnor i en rebuild och det tror jag inte dom har för avsikt att göra heller. Men eftersom Jakob lyfter 5.25 miljoner per säsong och inte gör så mycket poäng längre, men är bra i defensiven, finns det andra spelare i liknande ålder, som kommer vara free agents i sommar. Därför kan det tala för att man köper ut Silfverberg, spar 1,75 miljoner, och signar upp en eller två av dessa rutinerade herrar på marknaden på lite lägre cap hits och får ungefär samma utdelning som en dyr Silfverberg. Vi vet alla att lite rutin behövs i en rebuild. En sån som Kyle Okposo skulle kunna gå in och ersätta Jakob för en billigare peng rakt av, både som ledare, poänggörare och spela i boxplay.

Man kanske vill ge Zegras en lite bättre lekkamrat? Då kan en sån som Tomas Tatar eller James van Riemsdyk gå in i laget för en sisådär 4-5 mille och bidra mer framåt än vad Jakob gör och ersätta Jakob defensivt med en annan spelare som är bättre i defensiven.

Sen finns det gott om spelare på marknaden i sommar, som inte för den delen är lika gamla, men som kan ta Silfverbergs roll ändå och göra runt 25-30 poäng per säsong.

Vidare finns ju möjlighet att förstärka laget ytterligare, utan att det är med gamlingar för den delen. Ett utköp av Jakob plus det stora utrymme under lönetaket dom redan har ger Anaheim möjligheter att vara med och buda på RFA:s som t.ex DeBrincat och Bratt, även om det känns som en utopi (dom måste ge upp en himla massa draftval beroende på hur mycket lön dom ger nämnda herrar). Så även om det känns osannolikt finns möjligheten om dom är beredda att offra några draftval för att få in bevisad kvalité.

Men ska vi vara cyniska behöver dom egentligen köpa ut Jakob, för dom har inte särskilt många talanger i pipen som ska ha rejäla löneök än på några år. Kan tänka mig att såna som Zellweger, Gaucher och Mintyukov behöver ett år i AHL innan dom är redo för större uppdrag.

Det är mycket hypoteser här, men det är bara några tankar från en som vill ha hem Silfverberg till hösten och ser det inte som omöjligt. Men svårt kan det absolut bli. Allt hänger väl egentligen på vad GM Verbeek vill och inte vill. Han har som sagt inte varit rädd för att skeppa veteraner tidigare och i värsta fall vill han behålla Jakob och trejda honom vid deadline nästa år. Jag har dock svårt att se vilka som skulle vara jätteintresserade och jag tror inte att det Verbeek får i utbyte kommer vara någon form av storseger i form av draftval/talanger.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: tack för vettig analys! :) hoppas att Verbeek tänker som du :D

Något säger mig att han känner sig ganska klar over there, men varför lämna 5,25m$ på bordet om man kan få 2/3 av pengarna gratis :)

Nä, få hem honom nu, tack!
Kommentera