Brynäs IF

713958 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2542236

Sv: A propósito de nada
Peja: Tragiskt att så många sågar den sportsliga ledningen över att Kvist blir kvar och Ljungkrantz går till Almtuna. Kvist är troligtvis införstådd med att det är fjärdekedjan och få minuter som gäller, medan Ljungkrantz säkerligen bett om en/vill ha en plats högre upp i hierarkin för att fortsätta utvecklas, något Brynäs inte kan erbjuda i dagsläget med tanke på spetsvärvningarna.

Att Kvist blir kvar betyder inte per automatik att Ljungkrantz får gå. Det är två helt olika spelartyper. Alcén har velat haft både Kvist och Ljungkrantz kvar, men uppenbarligen verkar inte Ljungkrantz vara sugen på spel längre ned i kedjorna till en början varpå han lämnar.

Lika med kritiken mot Johannesson, en kille som inte spelat en match ännu. Kan man ge honom några matcher i alla fall innan man totalt dömer ut honom för att han råkar vara lite kortare än övriga spelare?

En sån som Theo Fleury (168 cm) klarade sig alldeles utmärkt på sin speed och intelligens under "dead puck-eran" i NHL (perioden där dom hade halvt ihjäl varandra), vad säger att en sån som Johannesson inte kan klara sig i HA? Ge grabben en chans för tusan.

Jag gillar inte heller Kvist och Alcén, men Ljungkrantz lämnade troligtvis av egen vilja, så Alcén- och Brynäshatet här känns mest onödigt och tråkigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: jag upplever inget Alce’n eller Brynäshat utan att medlemmarna har kritiska frågor på hur saker sköts i föreningen. Alternativet (som inte är bättre) är att medlemmarna är tysta och till slut lämnar föreningen i vredesmod och både du och jag vet vad en förening utan medlemmar blir, ett div 4 gäng!
Jag har lite svårt att köppa att man redan innan säsongen kan säga att du ska spela i 4:de kedjan den här säsongen. Där jag spelat har man förtjänar sin plats i hierakin. Hade Brynäs haft den inställningen så kanske Ljungkrantz varit kvar? Jag är positiv till alla rekryteringarna men ifrågasätter varför vi inte kunde behålla/locka kvar (om det är som du säger) Ljungkrantz?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Ja, utifrån Ljungkrantz perspektiv kan man förstå att han vill lämna. Det är tråkigt att Brynäs inte kunde övertala honom att stanna men det är sånt som händer.

När det gäller Johanesson så är det väl dumt att säga bu eller bä om man inte har koll på honom. Lättare att ha åsikter om spelare som Ljungkrantz och Kvist, som man ju har sett spela massa gånger genom åren.

Jag har sett en del div1-matcher genom åren, men aldrig Johanesson. Han har ju inte spelat massa år i serien heller. Har haft en del bekanta i div1-serier genom åren. Två spelare som har goda rykten är Calle Wäng (aktuell för Almtuna och ett par andra allsvenska klubbar) och Pontus Eklöf (ryktas till Västerås). Eftersom de har spelat många år i div1 har mina kontakter mycket bättre koll på dom än på Johanesson, men han hyllades ju för sina insatser förra säsongen. Det blir spännande att följa honom men det är klart att frågetecken finns.
Kommentera