Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2549662

Sv: A propósito de nada
SuneMangs:
Intressant att få en lista. Dessa ger en ytterligare dimension till argumenten. Men är det inte som att hitta guldkorn i HA och plocka dem till SHL då man låter en ass bli head - ibland blir det jävligt bra och ibland blir det dåligt.
Dock, hur ser det ut med den generelle tränaren?
Är det vanligt att man blir huvudtränare utan att aldrig ha varit ass. först?
Är det vanligt att en ass. tränare i en liga tar steget till huvudtränare direkt i en annan liga?


Jag kan nog se en mer fördelaktig situation med att valt en tidigare framgångsrik tränare i HA före Gällstedt - utan att såga honom. Men det ser inte riktigt bra ut att han togs in. Han har erfarenhet från junisverksamhet i Sverige, sen har han fått klättrat i NL till ass men inte längre. Jo i kloten fick han ta över ett tag, men sen var det tillbaka till ass efter den säsongen. Det finns ingen historik alls som säger att han klarar en headc roll.
Att det sen blev ”vi är kompisar som pratat om att jobba tillsammans”-team sticker lite i ögonen. Ffa har Molin hyfsad bakgrund med tränarerfarenhet - men var finns resultaten? Sen Masken, anses hans bakgrund i häradsbygden ens varit en merit som tränare? En fråga vi ärligt måste ställa oss är hur mycket var detta ett välscoutat coachteam och hur mycket var det kompissnack bakom kulisserna? Jag gissar att Svedman ansåg att det kunde spara några kronor på Molins tjänst och effektiviseras till något vi bättre behövde - och då fick Molin sätta sitt gäng. Det är ett senario jag tror kunde ha varit grejen - och det oroar.

Men jag sågat inte dem ändå. Molin som ass. i HA är en ok värvning och förhoppningsvis en bra ekonomisk lösning för BIF. Jag kan absolut se Gällstedt som BIF tränare i HA 23/24 men då som ass. också. Men ärligt så hade jag som sagt hellre sett en tidigare framgångsrik tränare i HA istf Gällstedt som headc.Mssken hoppas jag bidragit med scoutingrutin men vad han har i båset att göra förstår jag inte för han har inte alls i närheten av den erfarenheten vi behöver där. Som scout kan man tala ärligt men som tränar så visade han ingen större fingertoppskänsla ang Limpan i massmedia (som högg och fick en snöboll som limpan tom bemötte).

Jag hoppas verkligen att bif har ett stort sparkapital i valvet på sätraåsen och som de inte blir rädd att använda om det inte ser bra ut 1/4 in i serien.
Det kan mycket väl bli tungan på vågen för vår framgång.

Nä nu fan ska här enligt tradition bastas, sen provsmaka om smaktillsatserna får Helan att gå även i år och resa stången så de andra har något att holahola kring i deras jakt på att efterlikna både djur och tokar i ljudliga och ibland osynkade tongångar.
Själv behöver jag bara få en bit av den utlovade jordgubbsdekorerade gräddtårtan, med en kopp kokkaffe från vedspisen - sen så har det varit en bra midsommar för mig.
Jag hoppas att alla hockeyvänner får något ditåt också!!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Någon som vet ifall det finns några datum som ?dead-line? i NHL för ev. utköp av spelare?
Kommentera