Brynäs IF

713960 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2553669

Sv: A propósito de nada
Scerban: Nedan har du länken för avancerad statistik för DEL den gångna säsongen. Kan behövas google translate om man inte kan tyska :)

Mitt problem med plus/minus är att det sällan ger en rättvis bild av spelarna. Du kan vara sjätteback med en utpräglad roll som boxplay-specialist. Det är klart att din plus/minus kommer se dålig ut. Likväl om du är en spelare i förstakedjan som lirar pp jämt, klart det blir plus i statistiken.

Jag föredrar statistik som har ett större helhetstänk. NHL/analytiker ligger i framkant ordentligt med detta och ger en bättre bild av spelaren (se bild nedan).
Uppladdat:

450x300-exempelbild.jpgexempelbild.jpg

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Fast plus/minus räknar väl ändå inte mål gjorda i numerärt överläge eller insläppta i numerärt underläge?

Jag skulle säga att defensiva spelare missgynnas mer av corsi/fenwick än av plus/minus. Om du har mest starter i egen zon eller matchas för att stänga en ledning kommer det bli mycket skott mot egna kassen. Däremot är detta ofta dåliga skott mot ett samlat försvar. Däremot kan egna zonstarter ge kontringar som kanske bara är ett skott men bra målchans.

Oavsett så lär man kombinera allt det här med information om zonstarter.

Tack för länk, ska kolla!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs:

Är ändå glad att det snackas rätt lite "corsi" nuförtiden med tanke på hur intensivt man försökte förklara och underbygga lagens över/underprestation runt 2019 när verktyget peakade.

Var helt olidligt att lyssna på diverse experter som bara satt och hänvisade till lagens "corsi" istället för att komma med egna analyser.

Tror nästan det var ett beslut som kom från högre ort med tanke på hur det (i synnerhet på cmore) försvann över en säsong.
Kommentera