Brynäs IF

715601 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2562196

Sv: A propósito de nada
Davey85: Jag vill egentligen inte försvara den bleka inställningen men då jag spelat elitfotboll i flera lag så är jag säker att detta är ett problem alla lag och tränare brottas under försäsongen. Även i hockey.

Det betyder inte att hela laget inte är påkopplade till 100 % utan mer att det finns individer i laget som inte har rätt inställning till match och då påverkar det så klart hela laget.

Skulle man intervjua alla tränare där deras lag förlorat under försäsongen så är just inställning en av de vanligaste förklaringarna till varför det blev förlust.

Man vill inte se eller höra sånt från sitt eget lag, men det är tyvärr en realitet hos oss också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Ja, jag har inte spelat på nån elitnivå i någon sport och jag kan förstå att det inte är samma skärpa och intensitet som i seriespel. Men Gälla pratar om bristande inställning, att det är "under all kritik" o s v. Det är en röd flagga för mig redan nu.

Och detta är ingen kritik mot Gälla, tycker snarare om att han talar klarspråk och verkar vara en kravställare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Det kommer bli många förluster denna säsong om vissa spelare inte är påkopplade till 100%
Dessa som har svårt att tända till nu kommer även att ha svårt att tända till mot Almtuna i November.
Sedan håller jag till viss del med dig om ditt resonemang vad gäller träningsmatcher.
Men som någon var inne på så är det oroande att de längre ner i hierarkin inte visar framfötterna.
Spelare som Tärnström,Kvist Nordh och Olsson ska göra många poäng under försäsongen.och visa framfötterna.Det har dessa inte gjort vilket oroar mig då har vi återigen ett lagbygge helt utan bredd där ett fåtal spelare måste leverera poäng match efter match plus att laget blir väldigt skadekänsligt.

Du som varit aktiv inom elitfotbollen hur vanligt är det att yngre spelare som som inte visat upp sig i poängprotokollet under försäsongen helt plötsligt blir poänggörare när säsongen har startat?
I Brynäs fall är åtminstone min känsla att det är sällsynt men att motsatsen är betydligt vanligare att yngre spelare som gör poäng under försäsongen inte klarar av det under seriespelet.
Har svårt att se att de spelarna som jag räknade upp där ett par är poänglösa och någon har gjort något enstaka poäng hittills, kommer att kunna levera mot Almtuna i seriespelet och har ännu svårare att se att dessa sedan kommer att kunna leverera mot topplagen och sedan i ett ev slutspel.

Tredjekedjan kommer bli bättre när Scott kommer in i laget men vid en ev skada på en topp sex spelare kommer den se likadan ut igen.
Det som oroar mig är att tredje och fjärdekedjan inte visat någonting hittills under försäsongen hade det varit vissa spelare i toppkedjorna som åker omkring och är loja under försäsongen hade de inte varit lika oroande.
Det inte helt ovanligt och dessa brukar steppa upp när serien drar igång.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bra att Brynäs får se vad som händer när man inte ger allt. Man straffas och förlorar, även om Almtuna.

Nu är det bara att steppa upp och ösa på träningen!
Kommentera