Brynäs IF

715515 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2567718

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Det räcker gott och väl med Tärnström, Kvist, Nordh och Ohlsson som "projektspelare" i A-lagets forwardsuppsättning. Rollen som extraforward/backup hade man kunna gett åt den J20-spelaren som är hetast för stunden istället för Lindblom. Exempelvis Crnkic har inlett J20-serien bra den här säsongen, men hans väg blockeras nu av Lindblom.

Om man kontrakterar utfyllnadsforward nu borde det vara fysiska spelare som är jobbiga att möta. Lindblom är mycket, men han är så långt ifrån den spelaren du kan komma.

Just den saken, att Alcén inte har fått till helheten den här gången heller, är den största anledningen till att jag inte tror på SHL-avancemang. Vi får se om Alcén lyckas justera sina misstag under säsongen, men jag tvivlar. Som jag ser det sitter djävulen i detaljerna, och det är i detaljerna detta lagbygge brister rejält.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Å ena sidan håller jag med om att Lindblom inte skulle ha förlängt, då det är till 3de linan vi ska sätta in konkurrenten i laget på bekostnad av Tärnström. Lägga pengar, även smulor, på Lindblom är en onödig kostnad när man måste ta in bättre spelare under säsong.

Men det är ju inte Lindblom som sätter stopp för juniorer som du säger. Det stoppet hade väl varit oavsett om det var Lindblom eller en fysisk spelare vi värvat/förlängt. Och det är väl mot svagaste länken konkurrensen ligger och inte specifikt mot Lindblom. Sätt inte den pressen på honom.
Och tar inte juniorerna plats på egna meriter så stoppas väl ingen - alternativet är att ge en sämre junior plats och det är väl inget alternativ som gynnar laget idag.

Den största anledningen till att vi kanske inte går upp i år är inte lagbygget - då skulle väl inte Brynäs varit så favorittippat - utan stor anledning då är att det är nya tränare och laget inte haft en säsong att spela ihop sig på som konkurrenterna haft (vilket historiskt har visat sig ha betydelse då lag satsat på SM-guld)
Men du tar varje chans att svartmåla Alcen. Han har ställt bra lag på isen varje år som antingen tippats bättre än året innan (shl) eller i absolut topp (ha).

Du tar själv upp att juniorer inte får chansen. Då blir det svårt att förstå vad du vill - det var fel att signa spelare som Lindblom, nord och Olsson för vi behöver fysiska spelare, men samtidigt ska sämre juniorer få chansen?
Ska du plocka russinen ur kakan, äta den och ha den kvar? Klart att Alcen inte kan leva upp till dina krav!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Alcen vill nog ge unga egna spelare chansen att visa
om de håller i Allsvenskan.Detta kan vara våran tredjekedja Törnström-Ölund-Scott så nog kan vi sätta upp en riktigt bra tredjekedja.

Om jag förstått saken rätt så är planen att värva under säsongen och då är det bra att ha några billiga spelare att kunna låna ut eller peta.
Spelare som kommer kunna göra ett riktigt bra jobb i en tredje eller fjärdekedja måste var fullt möjligt att hitta under säsongen.

Sedan kan det med lite tur vara så att Alcen inför ett ev slutspel har pengar kvar både till de spelare du efterfrågar och lite vassare spelare som kan konkurrera om topp sex.Misstänker att det kan behövas för att minska skadekänsligheten i laget detta gäller även backsidan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Klockrent. Har tänkt i de banorna hela försäsongen, jag tror inte att det är många som ställt upp lagen, tagit bort någon spetsforward från alla och sen jämfört botten 6 lagen emellan, utan man stirrar sig blind på vår fina spets. Bredden blir ofta avgörande, sägs det ju..
Kommentera