Brynäs IF

714942 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2572171

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Jo det är klart man är nöjd med poängen men tappet var inte ok.
Vi har en offensiv som i många delar är av SHL klass. Garnera med Scott och Larsson så är den ruskigt vass. Just nu är kedjan med Blomqvist, Kvist och Tärnström en svag länk i alla zoner.

Vår defensiv är däremot av allsvensk klass än så länge. Alldeles för lätt för våra motståndare att skapa målchanser på oss. Där har Gällstedt lite att fundera på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
rafalski: ja det där med att offensiv kraft finns är ju tydligt när man tittar på gjorda mål. 10 stycken på 2 matcher mot (förmodade) topplag där hälften av målen kommit i första perioden också. Bara 1 annat lag som gjort mer än 8 och det är Södertälje men då vann de med 7-1 mot Östersund.

Men med det sagt så är det självklart viktigt att balansera antalet insläppta mål också. Det finns ju en anledning till att Nybro ligger ovanför oss (de kommer nog inte ligga där hela säsongen dock) även fast de "bara" gjort 7 mål och det är ju för att de bara släppt in 2.

Vi är tillsammans med SSK enda laget som ligger på +4 i gjorda/insläppta mål (Nybro har +5 också) och så länge vi gör fler mål än vi släpper in i matcherna spelar det ingen större roll hur många vi släpper in (efter full tid, inte OT). Sen är det självklart inte hållbart att tappa 3-0 och 4-1 ledningar och det förstår ju alla.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
rafalski: "Vår defensiv är däremot av allsvensk klass än så länge. Alldeles för lätt för våra motståndare att skapa målchanser på oss. Där har Gällstedt lite att fundera på."

Om det inte vore för Lindbäck skulle ingen snacka om att defensiven var ett problem. Av totalt 6 insläppta mål så är hälften tavlor ur den högra skolan och övriga mål tvivelaktiga ingripanden. Med förra säsongen i färskt minne får man nog göra bedömningen att Lindbäck är slut. Han får gärna motbevisa mig.

Nyförvärven ser bra ut och juniorerna står upp bra. Däremot ser ju både Blomman och Kvist ut som div 1-spelare. Ingen dominans fast man flyttat ned en serie.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
rafalski: Nä sånt är man aldrig nöjd med men det kommer hända igen.

Sett över tid så borde ju Gällstedt kunna sätta ett försvarsspel som är såpass bra att det håller hög allsvensk klass.

Forwardssidan är som du skriver ordentligt vass. I båda matcherna har vi ju varit väldigt bra och tagit stora ledningar. Sen slappnas det av och man släpper över initiativet till motståndarna och då ser vi bristerna i försvarsspelet.
Kommentera