Brynäs IF

713254 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2572200

Sv: A propósito de nada
rafalski: ja det där med att offensiv kraft finns är ju tydligt när man tittar på gjorda mål. 10 stycken på 2 matcher mot (förmodade) topplag där hälften av målen kommit i första perioden också. Bara 1 annat lag som gjort mer än 8 och det är Södertälje men då vann de med 7-1 mot Östersund.

Men med det sagt så är det självklart viktigt att balansera antalet insläppta mål också. Det finns ju en anledning till att Nybro ligger ovanför oss (de kommer nog inte ligga där hela säsongen dock) även fast de "bara" gjort 7 mål och det är ju för att de bara släppt in 2.

Vi är tillsammans med SSK enda laget som ligger på +4 i gjorda/insläppta mål (Nybro har +5 också) och så länge vi gör fler mål än vi släpper in i matcherna spelar det ingen större roll hur många vi släpper in (efter full tid, inte OT). Sen är det självklart inte hållbart att tappa 3-0 och 4-1 ledningar och det förstår ju alla.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Vi släpper också in 2 mål på 2 PK medan vi gör 0 mål på 2 PP. Vi är jävligt bra i 5 mot 5 men special teams behöver det tränas på.
Kommentera