Brynäs IF

713254 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2584131

Sv: A propósito de nada
UbbeNils: tycker detta är mycket klokt och helt rätt att "ifrågasätta". Plus/minus säger verkligen inte allt men ger ändå någon form av indikation över tid. Kinnvall och Bertilsson har +8 respektive +12. Medan Billins har -1 (+7 och -8). Högst efter Kinnvall är Kasper Larsen på +3. Sen Cukste och Anton Johannesson på +2 och sen Lindstein på 0.

Sen så måste man så klart gå djupare än så här om man ska jämföra ordentligt. Cukste har t.ex. bara varit inne på 3 bakåt medan Bertilsson varit inne på 6 bakåt. Trots +10(!) i skillnad i plus/minus-statistiken.

Sen blir det lite missvisande med plus/minus så här tidigt eftersom vi gör så mycket mål framåt också. Fortsätter Berra i samma takt landar han på +89 (om jag räknar rätt) när säsongen är slut. 133 mål framåt och 44 bakåt. Att jämföra med +26, +30 och +48 från senaste ettorna i plus/minus från de 3 senaste säsongerna.

Och ska man jämföra antal poäng (inte bara +-) ordentligt måste man så klart ta annat i beaktande också som t.ex. hur mycket speltid spelarna får också. Tror alla är överens om att en spelare som spelar 20 minuter per match är inne på fler mål både framåt och bakåt än en som spelar 5 minuter per match över en hel säsong (finns säkert undantag). Är man då i ett lag som gör mycket mål framåt kommer det ju snabbt sticka iväg om man spelar mycket vilket vi ser på Berras 18 mål framåt på 7 matcher.

Precis som att Berras -14 från förra säsongen är sämst av backarna för att han spelade mycket i ett lag som släpper in mycket mål och gör få framåt. Ska man få fram mer rättvis statistik bör man ju basera resultatet på speltid osv men det orkar jag verkligen inte göra själv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Lägg även där till vilka som spelar PP och PK, därför är +/- en dålig statistik om man inte tittar på omkringliggande omständigheter.
Kommentera