Brynäs IF

713944 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2587861

Sv: A propósito de nada
Jugge: "Klart man inte ska kasta en 18-åring som Clara under bussen. Men om Lindbäck, i hans ålder och med hans erfarenhet inte klarar av kritik, då ska han inte vara uttalad 1:a i Brynäs med de ambitioner som finns i år.

Han har inte kommit upp i nivå än, det ser och vet alla. Inklusive Alcén, Gällstedt och Limpan själv"

Du förklarar det bra tycker jag.
Sen är det ju så att skulle JA gå ut och säga att AL är " värdelös" så skulle det bara starta ett ännu större drev på Brynäs att agera, helst igår.
Nu är man i denna situation och då får man se till att ro den iland.

Sen, det som sägs i omklädningsrummet, det ska stanna där. Vi vet inte hur tonen går. Kan man hoppas att Clara visar såpass mycket nu att han tar förstaspaden , så kanske AL kan slappna av.
Iom att det bara är ett 1-års på AL så gissar jag att han lägger av efter denna säsongen.
Tror inte att han får nytt av JA om Brynäs går upp.

Inte ens JA är så dum så han går på det en gång till😉😉
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Okej, målvaktsfrågan, mina fem öre:

1. Lindbäck har inte varit bra. Kanske inte riktigt så usel som många vill göra gällande men för många misstag. Både den här säsongen och förra.

2. Inför den här säsongen satsade den sportsliga ledningen sin trovärdighet på att Lindbäck skulle lyfta sig i en ny serie som uttalad förstamålvakt och få spela mer av sitt spel. Det har hittills inte inträffat. Det är en jobbig situation för ledningen och det är givet att de kommer få kritik för detta.

3. Det som är otroligt skönt i sammanhanget är att Brynäs ändå har gått bra och vunnit nästan alla sina matcher. Att ta in en ny målvakt nu skulle bara ge onödigt kaos. Med fortsatt arbetsro finns alla möjligheter att Lindbäck kommer upp i den nivå vi alla önskar. Att Clara höll nollan senaste matchen kan förhoppningsvis göra att Lindbäck känner mindre press och mer positiv känsla att visa att han är minst lika bra. Det är klart att den sportsliga ledningen inte är nöjda med Lindbäck men de vet att inget blir bättre just nu av att hänga ut honom.

4. Om Lindbäck är helt återställd tycker jag att han ska stå ikväll. För Clara är det bra att landa efter senaste kanoninsatsen. Vet att särskilt Petter Rönnqvist brukar kritisera beslut att bänka en andramålvakt som kommer från en toppmatch men min känsla är det är bättre att byta. Se till exempel Oliver Håkansson ifjol. Sedan ska Clara givetvis spela snart igen.

5. Om det blir Lindbäck som står är inte det "dålig kravställning" eller "saft-och-bulle". Det är nonsens. Jag vågar lova att i nästan jämt sätter spelarna själva högst krav på sig själv. Det handlar om att få igång spelare man vet att man behöver när de är i fullt slag.

6. Vi behöver ha tålamod i Brynäs. Och det borde inte vara svårt att ha tålamod när vi leder serien. Det är svårt att vända negativa trender. Det har själva märkt och se på HV nu igen till exempel.
Kommentera