Brynäs IF

713987 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2600353

Sv: A propósito de nada
Peja: hur många bra matcher har Brynäs gjort spelmässigt hittills? Visst vi har vunnit en hel del men enligt mig inte spelat bra i mer än någon enstaka match.

Kanske har jag för höga krav??
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Brynäs har helt klart sämst kollektivt spel, men jag tror det handlar mycket om hur man har byggt laget. Många andra sportchefer försöker ju bygga lag med 4 starka formationer som gör att laget kan konsekvent tugga på i byte efter byte.

Alcén bygger Brynäs med två tilltänkta toppkedjor och därefter mycket "slask" som man vet accepterar att spela långt ner i hierarkin. Det är precis samma idiotiska typ av lagbygge som förra säsongen och naturligtvis ingenting som man vinner ett slutspel med. Det gick förr i tiden när man spelade på 3 kedjor, men nu måste man ha en helt annan bredd för att lyckas.

Nivåskillnaden mellan Brynäs formationer är ju så enormt stor att de måste spela på helt olika sätt, det finns ingen konsekvens där. Toppkedjorna förlitar sig på individuella prestationer och de andra kedjorna kämpar för glatta livet för att undvika att bli nertryckta i egen zon, mot de bättre lagen är det ju sällan aktuellt för 3/4-kedjorna att göra annat än att försvara sig, något eget spel är det inte tal om.

Om man hade tagit in några bra allsvenska "arbetare", alltså spelare med erfarenhet och tyngd, till rollerna längre ner i hierarkin så hade man nog varit ett mycket bättre lag.

På målvaktssidan är det egentligen också samma grundproblem, dvs att Alcén har överskattat Lindbäcks nuvarande kapacitet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : nej ganska rimliga
Kommentera