Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2600395

Sv: A propósito de nada
mk: Tror att Brynäs förstakedja var den kedjan på isen som skapade flera klara chanser. De borde ha gjort mål, men sammantaget är de antagligen seriens bästa kedja och man kan inte förvänta sig att de ska rädda laget i varje match.

Då är jag mer orolig över andrakedjan där Indrasis tyvärr har floppat och Kopacka egentligen bara är bra i powerplay.

Som sagt, förstakedjan är den enda kedjan som har fungerat den här säsongen, om man kollar på den sammantaget.

Sen är det viktigt att förstå att den låga nivån på 3/4-fjärde också gör det svårare för första. De är inte tunga att möta, de fixar inga utvisningar och förstakedjan får väldigt ofta börja sina byten med tekning i egen zon istället för anfallszon. Brynäs låter ofta förstakedjan reda ut tekningar som andra kedjor ordnat i egen zon, vilket knappast är idealisk matchning för vad som antagligen är seriens bästa kedja.

I många matcher är Brynäs förstakedja även den kedjan i matchen, båda lagen inkluderade, som matchas absolut hårdast. Det är inte heller idealiskt varken på kort eller lång sikt, tvärtom borde ju Brynäs inte behöva gå kortare på folk än t.ex Almtuna (som har vadå, 20-25% av Brynäs budget?) när lagen möts. Men faktum är att Brynäs gick hårdare på sina toppspelare än vad AIS gjorde när man möttes och så är det i många matcher.

Hade garanterat blivit mer nerv i slutet om det varit 0-1 istället för 0-2. Blir alltid en viss nerv så länge det bara är en uddamålsledning. Det var Lindbäck som satte spiken i kistan med en ny tavla.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: På de fyra senaste matcherna har vi förlorat tre, mot SSK, Mora o Tingsryd.
Det är något som inte står rätt till. Ett par nyförvärv behövs nu, o blir det ingen bättring framåt jul då är det dags att vi ser oss om efter någon som kan få ordning på spelet.
Vi har sparkat allt för många tränare, men missar vi SHL platsen nu, så lär vi inte gå upp på länge.
Det ska gå att få ut mycket bättre spel med det lag vi har.
Kommentera