Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2602870

Sv: A propósito de nada
Silfver: Ok taget. Trist att vi inte har någon ultras-gruppering längre. Vi är tillbaka till det som var innan KK med hardcore-ramsor som: "Alla vi som älskar Brynäs klappar nu", "Kom igen Brynäs Kom igen" osv osv. Så oerhört trist då ståplats ju faktiskt levde upp under några år. Ser ju en del KK-tshirts på hemmastå emellanåt så folket verkar ju ändå finns där. Sektion 1912 känns som en sminkad version av BSG...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Någon som vet vad texten är på den ramsan där de sjunger ”Brynäs dom går upp i år”
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pigalle: Har dykt upp en ny sektion, GävleGrabbarna, som synts på både hemma- och bortamatcherna, samt varit med och målat flaggor m.m. Likt KK när de började är det ett gäng killar i gymnasieålder. Är väl inte så många än men det måste börja någonstans. Det är långt ifrån perfekt på läktarna men jag får ändå känslan att det är på väg åt rätt håll. Sektion1912 kanske kan ses som BSG 2.0 men jag har ändå fattat det som att några av de riktiga bakåtsträvarna i BSG försvunnit. Och vi har faktiskt en riktig tifogrupp nu på jag vet inte hur länge.

EDIT: Gavve före på den pucken.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pigalle: "Sektion 1912 känns som en sminkad version av BSG" vilket inte är så konstigt då det ÄR BSG med nytt namn. De tog över organisationsnummer, tillgångar och allt. Sen säger jag inte att det är exakt samma folk på något sätt i övrigt.

Tycker ändå att det blivit bättre (långt ifrån bra) på ståplats denna säsong. Kommer ta tid att bli bra men jag känner ändå att det är något på gång och att SLO-Henrik gör ett bra jobb att skapa intresse sett till förutsättningarna. Bortaföljet är ju enormt bra också. Sen är det extremt svårt att få in nya ramsor i en så pass klassisk förening som "alltid" kört med samma.

Ska verkligen inte klaga själv dock då jag bor för långt ifrån för att kunna gå på hemmamatcherna och stötta. Hade jag bott närmare hade jag gett mig in i Sektion 1912 för att försöka påverka däremot.

Önskar också att alla supportergrupperingar kunde jobba mer tillsammans istället för att skapa massa nya små som sen "konkurrerar" mot varandra också (nu finns GävleGrabbarna också som exempel). Eller i.a.f. att man har olika uppdrag som t.ex. Tifo39 som enbart är en Tifo-gruppering och därmed inte alls "konkurrerar" med Sektion 1912. Vill inte heller att det blir som förut där en gruppering "tar över" och skrämmer bort andra som inte är lika hardcore-supportrar heller (har bott i Gävle en gång i tiden).
Kommentera