Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2604756

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tror överhuvudtaget inte att det missgynnar oss med denna matchning under den här perioden av säsongen.De spelar två kanske tre matcher i veckan det skall spelarna med lätthet klara av.
Senare när det börjar närma sig slutspel är det viktigare att hålla spelarna fräscha och exempelvis vila nyckelspelare som har skadekänningar.

Sedan tycker jag det är en avvägning vill man låta juniorer få chansen till speltid eller exempelvis satsa på spelare ifrån SHLs överskottslager.
De spelarna som i detta läge av säsongen skulle bredda laget på ett bra sätt är förmodligen mycket dyrare.
Sedan är frågan om vi hade varit nöjda med att ha de spelarna i ett ev slutspel, jag tror inte det.
Nu ligger vi i topp på serien trots skador på Scott och Ölund och förhoppningsvis har Alcen på detta vis skappat utrymme för att förstärka truppen där det behövs senare under säsongen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Makita:
”Jag tror överhuvudtaget inte att det missgynnar oss med denna matchning under den här perioden av säsongen.De spelar två kanske tre matcher i veckan det skall spelarna med lätthet klara av.”

Jo nog klarar de av det. Men det är två problem med att matchas hårt under säsongen.
1. Helst vill man hitta en fysisk formtopp inför slutspelet, och att matchas hårt utmattar kroppen istället.
2. När kroppen är tömd på energi mot slutet av en match ökar skaderisken också. Ju mer istid ju större risk.
3. Det är en fysisk sport. All tid på isen sliter på kroppen extra mycket. Jag är rätt säker på att du kan ta en rallarsmäll på axeln från nästan vem som helst utan större problem, men andra gången någon slår dig på samma ställe har det stor betydelse vem som slår (hur hårt) om du står pall eller inte. Så ju mer tacklingar du tar, ju mer slashingar osv osv ju större slitage på muskler, ligament osv får du. Det betyder inte att du anmälts skadad med en saftig lårkaka nästa match, men det hämmar spelet och två smällar till kan ge dig större problem än så på samma ställe.

Så hur man än vänder på det så måste 1a och 2dra linan avlastas av 3de och 4de linan för att vara slagfärdiga senare. Så avlastning behövs nu. Och har vi ett övertal av spelare som kan avlasta laget så kan man rotera de bästa och låta dem vila när det behövs.

Dippen nu tror jag mycket väl kan bero på tufft matchade kroppar även om att ”orka göra tiden” ännu inte är ett problem.
Kom ihåg första matcherna hur man trampade på då för att hålla ett högt matchtempo. Det ser man inte ens i omställningarna nu mer på samma sätt.
(Kan förvisso vara gällas korrigering av taktiken också)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Det handlar inte om antalet matcher utan att Brynäs ger toppspelarna extremt mycket istid. Det sliter mer och ökar skaderisken.

Kan ta ett exempel. När Brynäs ska stänga ner Nybro matchas en offensiv spjutspets som Kelleher stenhårt. Enligt Sasse såg Kelleher extremt sliten och trött ut i tredje perioden. Kelleher går sönder relativt sent i matchen. Det var otur, men om man är helt slut och fortsätter att matchas stenhårt så ökar skaderisken. Om han hade matchas lite mer sparsamt i det skedet av matchen så hade han antagligen inte skadat sig.

Nu ska Scott in i laget igen efter en tids frånvaro. På grund av de obefintliga bredden finns även en stor risk att han kommer att matchas för hårt och gå sönder igen.

Jag tycker att det här med bredden är ett akut problem som Alcén måste adressera. Annars kommer det få stora långsiktiga konsekvenser för lagets chanser. Alternativet är att Gällstedt börjar matcha laget annorlunda, men det är ju svårt när fjärdekedjan är omogen i spelet och tredjekedjan är mer eller mindre permanent bosatta i egen zon.
Kommentera