Brynäs IF

713776 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2604945

Sv: A propósito de nada
Makita: Det handlar inte om antalet matcher utan att Brynäs ger toppspelarna extremt mycket istid. Det sliter mer och ökar skaderisken.

Kan ta ett exempel. När Brynäs ska stänga ner Nybro matchas en offensiv spjutspets som Kelleher stenhårt. Enligt Sasse såg Kelleher extremt sliten och trött ut i tredje perioden. Kelleher går sönder relativt sent i matchen. Det var otur, men om man är helt slut och fortsätter att matchas stenhårt så ökar skaderisken. Om han hade matchas lite mer sparsamt i det skedet av matchen så hade han antagligen inte skadat sig.

Nu ska Scott in i laget igen efter en tids frånvaro. På grund av de obefintliga bredden finns även en stor risk att han kommer att matchas för hårt och gå sönder igen.

Jag tycker att det här med bredden är ett akut problem som Alcén måste adressera. Annars kommer det få stora långsiktiga konsekvenser för lagets chanser. Alternativet är att Gällstedt börjar matcha laget annorlunda, men det är ju svårt när fjärdekedjan är omogen i spelet och tredjekedjan är mer eller mindre permanent bosatta i egen zon.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: När jag ser på NHL och matcherna är jämna så matchas deras toppspelare också stenhårt.
Vad skiljer sig?Dessa spelar dessutom ganska många flera matcher under en säsong och har kortare återhämtning än våra spelare.
Vi spelar oftast två matcher i veckan tycker det är rimligt att våra spelare klarar av att matchas hårt i dessa matcher.Skillnad om det är två matcher på två dagar.

Du har två val bredda truppen nu med mediokra breddspelare för att inte slita på truppen.
Eller hålla dig kylig och spara pengar till vassare nyförvärv i slutet på säsongen.
Det är också Gällas ansvar att matcha sina spelare på ett lämpligt vis.
Jag tar hellre några förluster i detta läge av säsongen om det ökar chansen till bättre spelare under slutet av säsongen.
Det är sista matchen vi ska vinna det är den som är viktigast.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: jag ger mig inte, alcen måste tjata hål i huvudet på wännan. Det är ändå alcens bästa (enda?) usp som sportchef. 😅
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, det är dags att agera. NU! Snöbollen har börjat rulla. Om några veckor är Kvist & Co vår förstafemma.
Ibland blir man bara så trött när sportchefen inte lär sig ett endaste dyft av sina tidigare feta misstag.
In med Fröberg och Filander till nästa säsong!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: du var först att påtalat det. Och jag håller med.
Skulle kelleher få en spricka eller brott på armen beror kanske inte så mycket på att han är helt slut, men däremot hans förmåga att ta emot sig osv påverkas och kan vara skillnaden på om fallet renderar i en skada eller inte.
Så ja, jag håller med att vi måste göra något åt bredden och avlastningen.

Scott som du nämner är också ett orosmoln, men han är kanske inte nedkörd just nu fysiskt. Men hård matchning kanske inte skadan klarar av.
Sen är han matchotränad nu också så hans prestation går nog kanske inte att räkna med på topp just nu heller.
Jag hade hellre tagit förlusten än riskera honom mot Rahimi just nu tyvärr.
Kommentera