Brynäs IF

713928 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2608871

Sv: A propósito de nada
Zzz: Jag hade inte gjort det. Kinnvall är en Gävle-grabb som uppenbarligen är beredd att spela för Brynäs i Hockeyallsvenskan, trots att han rimligtvis är en spelartyp som hade sportsligt bättre alternativ även efter en medioker säsong 22/23. Tycker det var ett enormt misstag att släppa honom för några år sedan, inte minst eftersom Brynäs saknade exakt den spelartypen i backuppsättningen vid den tidpunkten. Brynäs dumpade liksom Kinnvall för att istället satsa på backar som "Kingen" Larsson och Marc Zanetti.

Det var givetvis att misstag av Rögle att släppa Johanesson också, men man måste tänka på att de hade ett kanonlag på pappret och att det var rimligt att inte satsa på honom i en framträdande roll. Det var lite som när Brynäs släppte Johan Tornberg inför 95/96, då hade Brynäs också ett kanonlag, även om säsongen gick åt skogen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Nu menade jag ett byte på hockeymässiga kriterier och inte känslomässiga.

Kinnvall har också varit extremt ojämn. Toppback som gjorde 40 poäng en säsong, men sjunde back stundtals i HV året de åkte ut. Ifjol var han stundtals riktigt dålig. Jag vet inte om jag tycker han är den offensiva back Brynäs ska gå med om man går upp i SHL.

Det är lätt att vara efterklok, men omöjligt att säga om Kinnvall var redo för SHL när han lämnade Brynäs.
Kommentera