Brynäs IF

714118 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2611365

Sv: A propósito de nada
Peja: Förstår vad du menar men i min värld är det inte obekväma utan självklara beslut. Givet att ALs prestationer fortsatt nedåt på ett brant sluttande plan så har han inget val. Det obekväma är väl situationen han försatts i med två underpresterande målvakter (eller det nya normala i minst ett fall) och hur den frågan skall lösas?
Sen ser jag också att han måste ta sig en funderare kring Johannesson samt ställa krav mot Alcen att få in en powerforward inför slutspelet.
Men som du är inne på, matchningen är svår givet klasskillnaderna i laget. Men varför inte lyfta upp Nordh ett snäpp eller två för att röra om lite?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Silfver: Tycker det är svårt att hittills göra en ordentlig bedömning av Gällstedt och kompani. Tycker att Brynäs spelat helt ok, men målvakterna (läs Lindbäck) har ju på egen hand hand torskat matcher.

Med en "normal" målvakt i mål hade troligtvis Brynäs gått rent första 5 omgångarna. Fram till matchen mot Södertälje hemma har man, enligt mig, varit med i varje match och har gett sig själv chansen att vinna.

Självklart hade man, även med en annan målvakt, torskat vissa matcher - tänker på dom när man inte gjort mål framåt. Och en annan målvakt hade kanske även torskat 1 match på egen hand. Men jag är övertygad att Brynäs haft betydligt fler poäng med en annan målvakt.

PP är ett sorgebarn och kanske kan man ifrågasätta om Molin är rätt assisterande tränare att ha i ett lag 2023. Samma sak med Masken.

Tillskriver även målvaktstavlorna en del av energilösheten hos tränartrion. Lika som för utespelarna kan det inte vara kul att vara ansvarig för ett lag som spelar väl men ändå tappar poäng pga invididuella misstag.

Måste kännas oerhört tungt att känna att man gör en bra insats och ändå förlorar poäng och sedan inte vilja hänga ut målvakten i media (eller inför laget). Tänk mot Östersund hemma, du släpper till 9 skott på hela matchen, skjuter 40 och tar ändå "bara 2 poäng. Måste kännas ruskigt frustrerande.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: Lindbäck och Clara har varit ungefär lika bra under säsongen. Så jag menar ändå att det hade varit ett mycket mer bekvämt beslut att fortsätta med Lindbäck som given etta och Clara som backup. Särskilt då Clara är inlånad.

Framåt har en del exempelvis velat se Indrasis bänkad, men för vem? Tärnström? Kvist? Nordh? Lindblom?

Då var och är det bättre för Gällstedt att köra vidare på Indrasis. Han har en låg lägstanivå men han kan också vara direkt avgörande, som exempelvis med 3 mål på Hovet. Det hade du knappast fått av någon av de som är bakom honom i hierarkin. Säkert kan en del av de unga bra bli bra så småningom, men det är ganska många år bort.
Kommentera