Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2614397

Sv: A propósito de nada
Samsung: För mitt otränade öga är ändå Kvist bra i BP, han rör sig bra och behöver inte hantera pucken. Enligt statistiken har han femte mest istid per minusmål i laget. I fem mot fem är det dock på gränsen om han ens borde vara i den fjärdelina han är i nu....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Edit: Sorry, det blev ett långt inlägg det här...

Som många andra redan konstaterat: Vi var det bättre laget igår men domarna var ovanligt enögda och det straffade sig. Skönt att Udd klev fram och presterade bra igår, det trodde man inte på förhand.

Kan däremot inte undgå känslan att man ogärna förändrar i kedjorna och testar något nytt när man kör fast.

- Vi har trummat på med en tredjekedja som inte hållit måttet på hela säsongen, även om den blivit bättre sen Ölunds comeback.

- Förstakedjan känns trött och mätt, dock gillar jag frenesin i Rödins checkande match efter match.

- Vesel-kedjan var sjukt bra mot Löven, men sedan hände inget mer i efterföljande matcher.

- Fjärdekedjan håller inte måttet, men vi har det vi har...

- Larsson har en formsvacka, ut med honom som ytterforward några matcher, där har han varit bra tidigare.

- Jag blir inte klok på gåtan som är Miks Indrasis.

Jag vill se en rejäl omvaskning hemma på fredag, där jag räknar med fortsatt frånvaro på Berra (edit: såg nu att han missar matchen):

Kopacka - Ölund - Rödin
Scott - Vesel - Larsson
Nordh - Blomqvist - Indrasis
Kvist - Ohlsson - Tärnström
Lindblom

Lindstein - Kinnvall
Benn - Johannesson
Cukste - Udd

Clara (Lindbäck)

----------------------

Det är rätt uppenbart vid det här laget att vi saknar Kelleher - trots hans kärlek till att hålla i pucken - och dessutom behöver en ny målvakt. Vet inte hur pass realistiska vissa här kan var, men här kommer lite förslag på värvningar! (det är roligare att EP-scouta än att plugga)

Förslag på värvningar:
Kasimir Kaskisuo - låter lite desperat i senaste YT-videon han la upp

Julius Hudacek - Har presterat i svensk hockey flertalet gånger och i olika klubbar. Börjar bli till åren (36 i augusti), men bortsett från 14 matcher i Riga 21/22 har han siffror hela karriären som talar för att han borde vara en stabil förstekeeper på den här nivån. Kontrakt säsongen ut och hjälpa oss till SHL?

Tim Theocharidis - kasta en miljon på Kalmar och ta honom bara, innan någon annan gör det.

Emil Molin - Kookoo går tungt i Liiga och Molin har bara 8 poäng på 18 matcher. Vet inte om han varit skadad eller petad men kan se att både Molin och Kookoo skulle må bra av att han kommer hem till Gävle igen då han förmodligen inte presterat som någon av dom vill. Superförstärkning på den här nivån i min mening.

Eero Savilahti - Samma här, kasta pengar på Nybro och nyp Savilahti nu! Har presterat i HA sedan dag ett. Har ett utgående kontrakt och eftersom Nybro bör klara nytt kontrakt så bör dom vara intresserad av att kapitalisera på honom rätt snart. För bra för att harva i Nybro nästa säsong.

Ryan Kuffner - EP-scoutad, såklart. Bra med poäng i DEL förra säsongen och i ECHL säsongen innan, har inte spelat i år.

Dino Kambeitz - En till EP-scoutning. Har knappt spelat i år men tidigare statistik talar för att han bör klara en roll i tredje- eller fjärdekedjan. Stor och tung. Breddvärvning och chansning.

Nikolajs Jelisejevs - Ännu en EP-scoutning. Rightare (behövs!) som gjorde några matcher i MoDo 21/22. Vet inte hur intresserad han skulle vara av Brynäs, men är free agent och vi har ju ändå två letter i laget redan som vi kan locka med.

Fyll gärna på med egna EP-scoutningar eller om ni vet några spelare som kan komma att bli/borde vara aktuella.

Noterar även att Wänna inlett säsongen svagt i Vasa också med en pinne på fyra matcher. Kan kanske bli aktuellt med en hemkomst framåt vårkanten. Vasa går inte skitbra som lag heller direkt och parkerar på en tolfteplats i Liiga och om inte den trenden vänds törs jag nästan lova att vi får se honom i Brynäströjan igen snart.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
moment22: Jag kan inte förstå att Kvist får spela överhuvdtaget! Han jobbar och sliter Ja, men för de pengar som läggs på honom, inser att han är billig, måste det gå att hitta någon som är lite bättre och som man åtminstone inte vet att inget kommer att ske offensivt när vederbörande skjuter! Kvist är helt ofarlig offensivt!
Kommentera