Brynäs IF

715753 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2614665

Sv: A propósito de nada
mk: Kompetens bör matchas med förutsättningar (=resurser) om det ska få önskad effekt. I Växjö har den mixen uppfyllts. I Gävle fanns inte resurserna för 20-talet år sen, vilket uppvägdes av den hockeykompetens som föreningen varit känd för sen 60-talet. Efter arenabygget tyck resurserna finnas, men då har kompetensen tydligen gått upp i rök. Att en förening som Brynäs IF behöver harva i hockeyns andraliga är ett sånt jävla underbetyg till alla som varit inblandande i styrningen av organisationen de senaste åren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Mattson: En observation från min sida är att Brynäs och medierna gjorde en grej av att Erika Grahm blev Sveriges första kvinnliga SHL-sportchef. Därefter var hon föräldraledig och numera verkar hon vara helt bortkopplad från herrlaget utan att, så vitt jag kan komma ihåg, klubben har kommunicerat ut någonting om förändringar. Varför är det inte en grej att hon är Sveriges första kvinnliga HA-sportchef nu, om hon har samma roll som tidigare dvs?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: ” Att en förening som Brynäs IF behöver harva i hockeyns andraliga är ett sånt jävla underbetyg till alla som varit inblandande i styrningen av organisationen de senaste åren.”

Så är det så klart. Och en stor anledning till det, eller den överlägset största, är den stora rotationen på tränare och övriga ledning de sista åren. Vissa hatar ordet kontinuitet, men om klubben känner att man har rätt personer på plats bör man kunna motstå krav/tryck utifrån med krav på avgång. Men känns som att Brynäs ofta tagit ”den lätta vägen” och kickat tränaren. Så här i efterhand känns det rätt märkligt att Sjödin/Larsson fick kicken när dom fick, vi hade rätt hyfsade stats då. Men ändå valde man enkla vägen och börja om på ruta noll och resten vet vi.. Kraven på Brynäs av vissa fans är fullständigt orimliga, nu leder vi serien men ändå är det ett jävla gnäll som vi skulle ligga sist. Hade vi haft DIFs säsongsinledning hade väl pöbeln marscherat upp till Sätraåsen för länge sen. Någonstans behöver man ju fråga sig som ”supporter”, hjälper jag klubben som jag påstår mig älska genom att gnälla i alla lägen??

LHC är ju annan klubb som varit på dekis länge men nu verkar det ju ha vänt. Som någon nämnde är Östman inne på sitt 3:e år. Sen är jag övertygad om att Peter Jakobsson kommer göra ett gott jobb som SC och så stärker man upp med Mårtensson. Känns som att LHCs tid som bottenlag är över och de snart är tillbaka på sin starka position dom hade under framförallt senare delen av 00-talet, början av 10-talet.

Det kan skrivas spaltmeter om tillsättningen av våra rookie SCs, frågan är till vilken nytta? Kicka Alcén i det här läget tror jag skulle skada Brynäs mer än göra nytta och han borde ju rimligtvis bli bättre på sitt jobb. Skulle vi gå upp i SHL igen hoppas jag dock att man anställer en mer erfaren person utifrån som komplement.

Nu blev det här ett jävla långt inlägg, men jag behövde skriva av mig lite..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Så otroligt träffande👍👍 Tack för att du lyfte på täcket till alla sovande 👍❤🖤💛
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Håller med dig.

Situationen är som att koka en groda långsamt.
Lägger du i grodan i kallt vatten, märker den inte att den kokas förrän det är försent.
Finns större företag än Brynäs som inte sett vart utvecklingen gått.

Kodak trodde absolut inte på att ta kort med mobilen..
Ericsson skulle aldrig göra en strömlinjeformad mobiltelefon..
Kommentera