Brynäs IF

713909 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2622497

Sv: A propósito de nada
JawKee:

"vilket förövrigt är statistik som är ligans bästa, i 5 mot 5 iallafall."

"Ligan" du syftar på är väl allsvenskan då?

Tror inte "dagens Brynäs" är ett lag för SHL-ligan.
Behövs många nya pjäser ifall satsningen ska vara av det seriösa slaget, annars blir SHL sejouren, endast en säsong.
Ett lag med gamla trotjänare ihop med legoknekter och relativt oprövade juniorer håller inte i SHL.

Två toppmålvakter behövs i jakten på SHL-plats. Tror inte junisarna pallar trycket när det drar ihop sig till slutspel i allsvenskan.
Färjestad kanske tar tillbaka "lånet" p g a skador på sina ordinarie målvakter. Inte säkert att AIK ställer upp med lån av målvakt till FBK.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
spolaisen: Men om vi tar en sak i taget. Här blandar du spel i SHL med spel för att ta sig upp till SHL.
Och ja, jag håller med om att en stabil målvakt behövs för att ta sig upp till SHL. Men totalt sett till vår statistik så är det inte direkt något som är "oroväckande". Inte ens insläppta mål av oss ligger så jäkla högt. Känslan säger dock något annat. Siffrorna säger nog snarare att vi har större chans att ta oss till SHL än vad chansen att vi inte gör det är.

Om vi sen pratar om att klara oss kvar i SHL när vi väl tagit oss upp, så är det exakt samma sak för alla lag som tar sig upp, samma läge. Så förstår inte varför just Brynäs inte skulle klara av det? Det är väl en självklarhet att det Brynäs vi har just nu inte är det man skulle sätta på en SHL-Is? Man rensar och värvar in nya spelare som precis alla andra lag gör. Så vad detta lag skulle göra på en SHL-is är totalt oväsentligt.

Angående junionerna vet man aldrig. Vi hade en juniorkedja 2017 som totalt tog över produktionen en period när vi hade massa skador. Vi hade även en ung Oskar Lindblom som ledde förstakedjan som var bland ligans vassaste och det tog oss till final.

Jag förstår inte hur du kan blanda ihop årets allsvenska lag med ett eventuellt SHL-Lag. Eller menar du att laget Brynäs har byggt nu ska vara laget man spelar både HA och SHL nästa år med?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
spolaisen: Känns väl smått irrelevant om dagens Brynäs håller för SHL eller inte? Vi har förvisso en budget som är väldigt stark för HA men den är fortfarande betydligt mindre äm SHL-lagens. Det är rätt självklart att laget inte håller SHL-klass. Går vi upp behöver vi många nya pjäser ja men vi har också rätt få kontrakt över kommande säsonger så troligtvis skulle det bli så också.
Kommentera