Brynäs IF

716632 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2627321

Sv: A propósito de nada
Gavve: Avsikten hos media eller gemene man i allmänhet när man säger/skriver ”sparken” är väl heller inte att vara korrekt och noga med terminologin utan mer att man bara vill säga att nån har förlorat sitt jobb och inget om vad ordet i sig verkligen innebär när det gäller villkor och förutsättningar osv.
Om ”sparken” nu inte gäller att nån har fått ett sånt där fortskaffningsmedel med två medar som företrädesvis används på vintern…. 😉
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Självklart är det så! Min mening är absolut inte att peka finger mot att någon i vardagligt tal säger "sparken". Jag försöker bara förklara och sprida lite kunskap för de som är intresserade. Jag säger själv sparken i vardagen när jag pratar med folk vare sig personen blivit uppsagd eller blivit avskedad t.ex.

Värre är det ju med folk som uttalar popcorn som "pockorn". ;) Nej men skämt åsido så tänker jag inte gå i clinch med media eller folk på Internet för att de skriver att någon får sparken. Just här kändes det väl dock viktigt att förtydliga att Lindbäck inte gjort något så grovt fel (om han gjort något fel) att det lett till avsked/sparken eftersom det gäller vår allas älsklingsklubb Brynäs bara.
Kommentera