Brynäs IF

714091 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2627591

Sv: A propósito de nada
Peja: När man bedömer Alcéns insats förra året så finns det en del att tänka på innan man sätter igång motorsågen:
1. Truppen såg faktiskt riktigt skaplig ut men flera saker gjorde att de aldrig fungerade ihop som lag. Det är naturligtvis delvis oxå ett ansvar för sportchefen men mest upp till tränarstaben.
2. Brynäs hade förvisso en relativt väl tilltagen budget men år av vanskötsel, sparkade tränare mm gör att Brynäs får betala mer än topplagen för samma spelare. Vår spelarutveckling via juniorerna har också varit för dålig de senaste åren. Ängslighet för kval ger sällan juniorer chansen.
3. En ny sportchef måste få göra en del misstag. Det var kostsamt i detta fall men alla sportchefer gör både lyckade och mindre lyckade värvningar. Poängen är att lära sig och bli bättre. Med ett uppenbart undantag så tycker jag att årets trupp är väl sammansatt. Ska Brynäs bli ett framgångsrikt lag igen måste vi ha kontinuitet, en spelidé som föreningen står för oavsett tränare, förstklassig spelarutveckling mm.

Alcén har nu en stor utmaning framför sig att lösa målvaktsfrågan. Gör han det så tror jag att vi löser årets uppgift.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: "vi provar detta:
Alcén, Alcén, Alcén, Alcén
Lindbäck, Lindbäck, Limpan och Lindbäck
Så nu vänder vi blad... ;)"

Du behöver lyssna på dina egna kloka ord.. ;-))
Förra säsongen är över...
Sen tycker jag som du när det gäller förra säsongens trupp och den här säsongens trupp, men det spelar mindre roll för vissa skribenter här på forumet kommer kommer aldrig ändra sin uppfattning gällande våran SC...
Blir lite som att prata med en vägg...
Men jävlar vilken skön vinst i går helt underbar...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Självklart var fiaskot en kombination av sportchefens och tränarens jobb, men Mikko Manner har ju redan fått sparken. Brynäs kan inte sparka honom igen. Alcén fortsätter att bygga Brynäslag med hål. Därav är det mer relevant att fortsätta diskutera Alcéns sportchefsgärning än Manners tränargärning.

En ny sportchef måste kunna göra misstag till en viss gräns. Tyvärr tog Brynäs in en sportchef som saknade tillräckliga förkunskaper och behövde lära sig SHL-sportchefsjobbet av Erika Grahm. Givetvis blir det många misstag om man tar in en ny sportchef med den profilen, och det är ju just rekryteringen som är grundproblemet...
Kommentera