Brynäs IF

714183 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2640648

Sv: A propósito de nada
Andy Tiger:
De har oerhört mycket att jobba med och det har de haft sen match 1 men absolut ingenting har hänt så det betyder ju att Gällstedt inte har det som krävs för att leda Brynäs.
Visst att Brynäs vunnit majoriteten av sina matcher och konstigt vore annars med tanke på den kvaliteten som finns i truppen.

Men som jag skriver: de har minus mot Västerås, Löven och Djurgården och de lär möta något av de lagen i ett slutspel
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jockster : Förstår vad du menar men min åsikt är följande.

Brynäs har varit det bättre laget i den stora majoriteten av matcherna mellan oss och DIF, VIK och Björklöven.

Lite tillfälligheter som avgjort och Brynäs måste hårdträna på spel i anfallszon mot uppställt försvar för där har effektiviteten varit för låg och vi har gjort oss för sårbara för kontringar också.

Så är det något som ska hårdtränas inför slutspel är det just det. Snabbare tempo på puck mer platsbyten, våga bryta mönstret och gå rätt på mål även fast det gör ont. Fler spelare på skymning och returer när väl skott tas. Inga idiotskott från blå när vi har tryck som kan skapa kontringar utan mer fokus på att komma nära kassen.

Sen finns det en ytterligare aspekt. Brynäs har så mycket puck och det kostar otroligt för motståndarna att försvara utan puck längre perioder utan att få byta, vilket vi oftast sett att Brynäs är väldigt starka sista 10-15 min. Det kan ofta se ut som Brynäs har PP i den fasen av matcherna även fast det spelas 5v5 sen har vi inte alltid lyckats få in pucken ändå.

Så här har det sett ut flera matcher mot DIF, VIK och Löven med. Brynäs är det bättre laget idag med.

Att möta Brynäs ungefär varannan dag för dessa lag och även andra potentiella slutspelsmotståndare kommer slita otroligt hårt. Och jag tror Brynäs kommer bryta ned dom i längden.

Ta tex Västerås segrar, då har de spelat som att det vore VM-final och täckt puck med tänderna, hängt på klubbarna för återhämtning och knappt haft ork att skrinna till omklädningsrummet efter matchen.

Tänk det X7 med match varannan dag så behöver man inte vara Einstein för att se Brynäs fördel.
Kommentera