Brynäs IF

713437 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2640663

Sv: A propósito de nada
Jockster : Förstår vad du menar men min åsikt är följande.

Brynäs har varit det bättre laget i den stora majoriteten av matcherna mellan oss och DIF, VIK och Björklöven.

Lite tillfälligheter som avgjort och Brynäs måste hårdträna på spel i anfallszon mot uppställt försvar för där har effektiviteten varit för låg och vi har gjort oss för sårbara för kontringar också.

Så är det något som ska hårdtränas inför slutspel är det just det. Snabbare tempo på puck mer platsbyten, våga bryta mönstret och gå rätt på mål även fast det gör ont. Fler spelare på skymning och returer när väl skott tas. Inga idiotskott från blå när vi har tryck som kan skapa kontringar utan mer fokus på att komma nära kassen.

Sen finns det en ytterligare aspekt. Brynäs har så mycket puck och det kostar otroligt för motståndarna att försvara utan puck längre perioder utan att få byta, vilket vi oftast sett att Brynäs är väldigt starka sista 10-15 min. Det kan ofta se ut som Brynäs har PP i den fasen av matcherna även fast det spelas 5v5 sen har vi inte alltid lyckats få in pucken ändå.

Så här har det sett ut flera matcher mot DIF, VIK och Löven med. Brynäs är det bättre laget idag med.

Att möta Brynäs ungefär varannan dag för dessa lag och även andra potentiella slutspelsmotståndare kommer slita otroligt hårt. Och jag tror Brynäs kommer bryta ned dom i längden.

Ta tex Västerås segrar, då har de spelat som att det vore VM-final och täckt puck med tänderna, hängt på klubbarna för återhämtning och knappt haft ork att skrinna till omklädningsrummet efter matchen.

Tänk det X7 med match varannan dag så behöver man inte vara Einstein för att se Brynäs fördel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Men ditt resonemang förutsätter att vi har bättre/lika bra manskap över fler femmor. Som det är nu kommer det kosta minst lika mycket för Brynäs att nöta på sina två första linor hela tiden.
När dessutom ett antal av dessa inte gör jobbet som krävs defensivt utan väljer de enkla utvägarna så skapas en mindre bra kultur.
Att Brynäs har de offensivt spelskickligaste namnen jämfört med konkurrenterna tror jag få motsäger men det kräver också att de faktiskt gör skitjobbet också och att de kan bli avlastade av någorlunda kompetenta 3/4 linor. Ser varken eller av dessa två för närvarande.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : mot Modo..i sm final...täckte vi med munnar .ben...armar..Vi hade Djoos. Modo hade halva NHL med bröderna Sedin i spetsen..De sköljde över oss i match efter match...o snurrade runt ..runt..lurade upp backar på läktaren...men mål ..nä det gjorde de inte.. Ser du likheter?? Jag gör det...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Bra formulerat Bratwursten.
Med det lag vi har så borde vi kunna göra en Färjestad, alltså höja oss ett snäpp när det blir allvar. Vi har spelare med otroliga meriter som nu spelar i HA. Motivationen kanske inte är på topp varje match.
Försvarspelet var skit idag, men det finns tid kvar att slipa på det. Sen tycker jag att HA verkar vara lite Hawaii för fler lag än BIF.
DIF slår BIF med 3-0, men får själva pisk med 4-1 av Tingsryd.
I ett slutspel i bäst av 7 borde vi ha bäst chans att ta hem det här. ❤️💛🖤
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten :
Men det spelar liksom ingen roll om de varit det bättre laget eller inte när de likt idag BJUDER på 4 mål under ordinarie tid.

I princip varje gång som motståndarna är i Brynäs zon så är det kaos och livsfarligt och så har det varit mot alla lag de mött. Tillfälligheter? Nej absolut inte!
Nu har de mött många dåliga lag som inte har kvaliteten att utnyttja det kaos som uppstår men mot nya lag i ett slutspel så kommer det att bli förödande!

Det är en sak om defensiven är lite svajig i början av serien och sen gradvis blir bättre men nu är de inne i omgång 35+ och INGENTING har blivit bättre! Det är oroande.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Jag tycker du resonerar vettigt, men. Brynäs skapar tillräckligt för att vinna även mot uppställda försvar. Det som kan komma att fälla avgörandet är att ni bjuder på för mycket defensivt. Löven skapade nästan ingenting som inte var misstag eller bjudningar från er. Från ett oerhört otajmat presspel i anfalls- och mittzon till puckstirrande och obefintligt markeringsspel i egen zon (något ni delar med MoDo nu).

I slutspelet måste ni ha tålamod. Chansa inte, utan se till att alltid få pucken ut ur zon hellre än att slå det perfekta uppspelet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : ” Ta tex Västerås segrar då har de spelat som att det vore VM-final och täckt puck med tänderna, hängt på klubbarna för återhämtning och knappt haft att ork att skrinna till omklädningsrummet efter matchen.

Ta det X7 med match varannan dag så behöver man inte vara Einstein för att se Brynäs fördel.”

Sen får vi väl se hur fräscha Rödin, Larsson, Miks, Kopacka m.fl. är i benen med speltid på 25 min varannan dag då de måste täcka upp massa tid för att vi saknar en fjärdefemma…
Eftersom Brynäs fjärdefemma spelar minst av alla topplags fjärdefemmor så måste ju istiden ökas på och fördelas på de andra. Helt klart intressant att se vilka som kroknar först.
Kommentera