Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2640811

Sv: A propósito de nada
Gavve: Ja, Brendl. Förstod aldrig varit Brynäs tog in honom. Det måste vara oerhört svårt att kravställa defensiv och hårt jobb för andra spelare, samtidigt som man låter honom få göra precis som han vill. Det är en utmaning att ha den spelartypen som tränare kan jag tänka mig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J F K: Brendl som ensidig spelartyp var nog inte alls en lika stor utmaning ur tränarsynpunkt vid den tiden skulle jag tro, som han hade varit idag.
Borken sa väl dessutom att han inte alls var så dålig bakåt som många påstod att han var.
Och då var väl just Borken en tränare som i huvudsak lade vikt vid just defensiven hos sina resp lag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Samtidigt kan skenet bedra. Brendl hade ett naturligt kroppsspråk som gjorde att han såg otroligt slö ut, men det var han inte. Tvärtom var Brendl en av två spelare som alltid körde extra efter i stort sett varenda träning och antagligen en av de spelarna i hela ligan med flest "puckstölder". Precis som Bremberg var han extremt skicklig på att läsa av motståndarna och sno pucken. bakifrån när de minst anade det. Så jag tror inte att Brendl var så svårcoachad när han var i Brynäs.

Dessutom spelade Brendl för relativt låg lön eftersom han fick ett långt kontrakt, men Brynäs sålde honom för flera miljoner efter bara ett år och därför blev hans tid i Gävle kortvarig. Så det var en grym deal för klubben att ta in honom.
Kommentera