Brynäs IF

713994 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2641012

Sv: A propósito de nada
Silfver: Jag skulle säga så här. Om Brynäs inte går upp i SHL med Hockeyallsvenskans största budget så är det ett fiasko. Nästa säsong kommer man inte att ha fallskärmsmiljonerna. Om de sportsligt ansvariga inte lyckas skapa ett lag som vinner nu med alla dessa extra miljoner, så kommer de inte lyckas nästa säsong heller. Men vi får väl se hur det går.

Om man ska spekulera lite hur dagens lag hade sett ut utan fallskärmsmiljonerna, så hade det väl kunna varit samma trupp utan typ Benn och Indrasis, eventellt också en till toppspelare. Och då förutsatt att ersättarna är "gratis", dvs egna juniorer. Det hade varit minst sagt tunt.

Angående den bristande kedjebredden. Alla borde kunna se att bristen finns där.

Om Brynäs går upp kommer man behöva låna ut flera spelare till Hockeyallsvenskan, för det är inte realistiskt att alla de unga spelarna kommer kunna spela i SHL. Flertalet klarar ju ärligt talat inte av att spela mot lag från övre halvan i HA.

Om Brynäs däremot bommar SHL-avancemang kommer de unga spelarna däremot ha fått nytta av att ha matchats i ett slutspel den här säsongen, då kommer de bli mer redo att tillföra i HA nästa säsong. Samtidigt kan just den istiden, dvs att ge istid till spelare som inte håller måttet nu, mycket väl bli det som gör att laget inte räcker till i slutändan. Så det är en rävsax.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Brynäs situation är snarlik Djurgårdens förra året, mer pengar och bra lag på pappret. Men enligt Mrmadhawks sammanställning i höstas på löner denna säsong så var Djurgårdens löner (27mkr) bara 1,5mkr lägre än Brynäs (28,5mkr). Så nu borde väl de vara ikapp. Så även om det såklart är ett fisko att inte gå upp, så är det ju ingen enkel resa. Inte ens med fallskärmen. Djurgården har lika dyr trupp och ett års mer erfarenhet. Bettingbolagen har haft lägst odds på Brynäs från start och oddsen är fortfarande lägst, men det har varit över 2 i odds och det betyder att bolagen räknat med att chanserna är runt 50%.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: -"Om man ska spekulera lite hur dagens lag hade sett ut utan fallskärmsmiljonerna......"

Förvånande att Svedman går ut och säger att det i princip är tomt iom Miks och Jordie. ("stretchat" valde han att kalla det)
Men då är ju styrelse och dom "högre" slipsarna som väl mer står för sitsen vi är i nu än vad JA gör, för finns nu inga pengar hur ska JA kunna göra ngt då?
Styrelsen kan dra åt &%"# imo.... utlovar total transparens och öppenhet men i själva verket så är dom lika inbundna i den nedåt rinnande skiten dom med.
Kommentera