Brynäs IF

713672 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2641491

Sv: A propósito de nada
spolaisen: Man gjorde faktiskt helt rätt med Westfält. Hans utveckling hade avstannat i SHL. Jag är inte säker på att han hade varit den spelaren han är idag om han inte fått ”hitta sitt spel” tre säsonger i HA, så den bästa lösningen för både klubben och spelaren i det läget är att gå vidare. Vilket borde hänt tidigare med Kvist och Birgersson, det är sällan man ser SHL-lag hänga kvar vid egna produkter så länge som så tydligt inte håller SHL-nivå. Oftast får man börja om i HA, eller till och med Hockeyettan, tidigare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: …mmm men det var det ”Morgondagens Brynäsare” handlade om. Konceptet att behålla kontakten, följa upp utvecklingen och ta tillbaka dem… Sen bytte man ledning till folk som missuppfattade konceptet som klubbens standard juniorverksamhet typ. Man tappade bort det…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Tror det berodde på tre saker:

1) Dåliga kullar. Gästrikland är ett litet distrikt och ibland är det några år mellan de starka kullarna. Även om spelare som Birgersson och Kvist är härliga kämpar, så är det uppenbart att de inte hade varit toppspelare i starka J20-upplagor.

2) Politik. En lagbyggare som "satsar" mer på egna produkter blir per automatik mer populär internt. Många utomstående underskattar en sån sak i en klubb som Brynäs. Därför kan det lätt bli en slags kvotering för egna produkter in i A-lagstruppen, och med en tunn trupp blir alla spelare viktiga i slutändan.

3) Dålig scouting. Med bra scouting hade man givetvis fattat att laget hade blivit mycket starkare av välscoutade (billiga) utfyllnadsspelare än spelarna du nämner för jag tror inte att klubben hade några illusioner om deras kapacitet. För bara ett år sedan satt en del skribenter även här inne och klargjorde att Brynäs minsann inte borde värva allsvenska spelare, vilket också säger något om hur skev bilden har varit. Nu när man är i allsvenskan är det ganska uppenbart att många i ligan hade gjort ett bra jobb i SHL.
Kommentera