Brynäs IF

713749 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2649876

Sv: A propósito de nada
Vet inte vad jag tycker om Stevens-ryktet. Att någon påstod att vi behöver honom, eller en sån spelartyp, mer än Kelleher är också märkligt, för jag kan knappt hitta något rörligt material där han spelar hockey så jag har ingen aning om vilket typ av spelare han är. Att man är stor betyder inte per automatik att man är fysisk och tuff. Några anledningar till oro i min mening:

- En unconditional waivers-buyout brukar inte vara särskilt vanligt och brukar ofta (inte alltid) bero på någon form av kontrovers.

- Ska man istället försöka bortse från kontrovers och hitta något logiskt så tjänade han "bara" $150K i AHL och och var långt ifrån något sänke för Detroits cap space, vilket gör buyouten än mer konfunderande. Detroits GM, Yzerman, är dessutom känd för att ha stort tålamod med spelare.

- Han har på slutet centrat tredjekedjan, bara för att i nästa match vara borta, sen tillbaka igen som fjärdecenter, och sedan försvinna igen. Antingen har han tröttnat på att inte få några minuter, eller så är det något annat som historien inte förtäljer.

- Han är 27 år, har han gett upp Nordamerika för att hitta en större roll i Europa? Det kan ju faktiskt vara så enkelt också. Dock är tidpunkten för ett sådant val märkligt vald i såna fall.

- Han tjänade $150K, vilket skulle innebära en månadslön på ca 115k SEK. Hur pass mycket kommer han kräva för att spela i Brynäs? Har vi ens råd?

Summa summarum, två lösa rykten idag, det är ju kul att det ryktas om något vid deadline även om det är på lösa grunder. Jag hoppas det ena stämmer (Karlström) medan den andra är jag försiktigt skeptisk till (Stevens).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Här finns två scoutrapporter om Nolan Stevens. De är rätt olika och säkert rätt gamla och han kan vara en helt annat spelare idag men det ser ut som en allround tvåvägscenter. Vilket jag tänker är bra, man kan vara en väldigt nyttig spelare men har man ingen riktig spetskompetens är det svårt att få chansen i NHL.

www.lines.com/nhl/drafts/player/nolan-stevens-21265
sportsforecaster.com/nhl/p/20830/Nolan_Stevens
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Ja det är väldigt svårt att hitta någon direkt info om killen.
Även fast AHL-siffrorna inte är utmärkta, så bör de ändå vara tillräckligt bra för att en SHL-klubb ska nypa honom på denna tunna marknad eller?
Kommentera