Brynäs IF

713224 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2655087

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Lite okunnigt att inte räkna Ranta, som är vår klart bästa ytterforward.

Både Woods och Dickinson hade mer än en poäng per match och Rödin 0,9. Rödin skulle alltså inte nå 50 poäng även utan skador. Så tillvida att inte skadorna hämmat produktionen. Exempelvis spelade Woods hela våren med en lös benbit i sitt knä som hämmade hans skridskoåkning rejält. (Opererades bort i somras)

Det är nästan omöjligt att jämföra. Woods spelade skadad som sagt. Dickinson hade ganska liten roll i pp så han fick lite poäng där. Båda är yngre än Rödin och har rimligen utvecklats, medan Rödin inte torde bli så mycket bättre.
Karlkvist gick från oss och hade nästan samma produktion i SHL, medan många tappar rejält. Woods är Exempelvis inte så fysisk som Rödin, så där har han en nackdel.

Sedan handlar det om vilka man spelar med och defensiven. Lövens toppkedja ifjol med Schilkey, Pooley och Weigel gjorde väl flest poäng, men läckte ganska betänkligt bakåt också. Både Rödins och Woods kedjor däremot hade väldigt bra plus/minus.

Visst kan man spekulera och på ett forum är väl det en stor del av poängen. Något facit får vi inte i år och jag tror man ska vara försiktig med att dra tvärsäkra slutsatser då ligorna är rätt olika.

Ska jag gissa så håller inte Rödin för en förstakedja i SHL längre, men definitivt i en andra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J F K:

Ja jag tror du har helt rätt i din gissning. Jag tror inte heller att Rödin är en bättre spelare än Ranta eller Woods idag. Modos två bästa forwards kan mycket väl vara bättre än Rödin. Det är inte den diskussionen vi för dock, endaste skälet till jämförelsen var det faktum att bevisa hur korkad Modomilles kommentar var.

Det som många här bliv irriterade över var att Modomille kallade Rödin för dökött.

Jag är helt säker på att det skulle bli ett jävla liv om jag gick in i erat forum och kallade Woods eller Aagard för dökött också. Töntigt, provocerande och idiotiskt beteende.

Jag skulle gärna ha Ranta, Woods och Aagard i Brynäs trupp. Så poängen var aldrig att bråka om att de var dåliga spelare jämfört med Rödin.


Och till dig Modomille:

Hade du ”kritiserat” Rödin istället för att kalla honom dökött så hade du inte skämt ut dig så jävligt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Jag tror också att Rödin kommer hålla i en andrakedja om Brynäs går upp i SHL. Därmed är han inte "dökött". Sen fattar nog alla att Brynäs inte kan betala honom eller någon annan spelare hur mycket som helst, men hna har likt andra som stannar kvar gjort ekonomiska uppoffringar för att spela för Brynäs i Hockeyallsvenskan, så man kan ju inte anklaga honom för att bara tänka på pengarna.
Kommentera