Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2664595

Sv: A propósito de nada
Peja: min upplevelse av ha-slutspel är att kvartsfinalen ofta kan vara lurigast som storlag. man möter ett lag från en by med 30 invånare som tycker att det är världens grej att ha möjlighet att ställa till det för en storklubb, dom älskar läget och ser sig själva som inget att förlora, samtidigt som det i många fall kan smyga sig in en liten självsäkerhet i topplaget att det här ska inte vara några problem, det räcker med 97% och sen står det 2-2 i matcher och lite oro sipprar in.

när det sedan är semi och man möter ett på pappret bra lag, då är det påkopplat till tusen igen och lite mer "som vanligt" i ett slutspel. har ni dessutom lite flyt med andra kvartar så kan det bli ett lättare motstånd i semi samtidigt som lag 2-3 slår ihjäl varandra likt löven-djurgården förra året (där modo stängde ner mora i fyra raka)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
BobbyG: Play-in lagen har hållt väldigt olika nivå mot Brynäs även om de spelar jämna sinsemellan. Almtuna och Nybro har bra kollektivt försvarsspel, Karlskoga har stundtals varit spelförande mot Brynäs och spelar fysiskt, men Kalmar har varit mer eller mindre chanslösa i varenda match. Fördelen med Almtuna är som sagt att de har sålt av spelare och att Brynäsfansen kommer vara betydligt fler än AIS-fansen, så det kommer inte vara en häxkittel på samma sätt som hålorna nere i Småland. Skulle också slita mindre på spelarna att åka till Gränby istället för Småland eller Värmland.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
De svåraste motståndare i slutspelet blir Djurgården, Södertälje, AIK, Björklöven och Mora. I nämnd rangordning.
Kommentera