Brynäs IF

713255 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2670127

Sv: A propósito de nada
Jugge: Nu kommer en lång, saltig rant angående haveriet som kallar sig jury för priserna i Hockeyallsvenskan (ja, jag måste få skriva av mig. Och nej, jag har fortfarande inte kommit över att Berra rånades). Med deras logik, där mest poäng vinner så är väl resten av priserna redan klara då? Bör bli enligt nedan.

Årets sportchef: Johan Alcén, Brynäs
Årets tränare: Niklas Gällstedt, Brynäs
Årets forward: Markus Eriksson, SSK
Årets målvakt: Tobias Normann, AIK
Årets MVP: Markus Eriksson, SSK
Guldgallret: Hannes Hellberg, VIK

I min bok, där man inte stirrar sig blind på poängtotalen och istället tittar på den faktiska prestationen personen har gjort, så borde det istället sluta såhär:

Årets sportchef: Daniel Stolt, Kalmar
Årets tränare: Viktor Tuurala, Kalmar
Årets forward: Anton Rödin, Brynäs
Årets back: Simon Bertilsson, Brynäs
Årets målvakt: Waltteri Ignatjew, Mora
Årets MVP: Wallteri Ignatjew, Mora
Guldgallret: Damian Clara, Brynäs

Det sticker så mycket i ögonen med nomineringarna överlag. Ta årets sportchef t.ex. Hur kan en sån som Andreas Hägglund i Mora inte ens vara nominerad? Han har väl lyckats med i princip varenda värvning och dessa har alla presterat långt över förväntan. För mig är han den solklara vinnaren.

Årets tränare, där borde Dennis Hall också vara nominerad kan jag tycka. Karlskoga har gått som ett jäkla tåg sedan den bedrövliga inledningen och är tvåa i totalen sedan omgång 25. Med den budgeten/spelarkvaliten och nämnda säsongsinledning förtjänar man åtminstone en nominering. Men överlag är Viktor Tuurala solklar vinnare sett till spelarmaterial och resultat av grundserien.

Årets forward, saknar Chad Yetman (kan vara det bästa nyförvärvet i HA i år tillsammans med Ignatjew) även om konkurrensen är mördande just i år. Rödin helt klart bäst på hela banan av dom nominerade och ingen betyder så mycket för sitt lag som han. Gynge solklar tvåa. Kopacka gör en massa mål och är tämligen usel i försvarsspelet och bitvis slarvig framåt. Indrasis för ojämn och många av hans poäng har varit "streakiga". Eriksson för dålig mot topplagen.

Årets back, kommentar överflödig. Man ger priset till en kille som satt in 10 tacklingar på hela säsongen och ligger +2 i +/-. Parodi. Tycker även att Kinnvall bör ha varit nominerad.

Årets MVP då? Många tror att MVP handlar om att vara ligans bästa spelare, men det är snarare viktigast för sitt lag. Varken Berra, Rödin, Gynge, eller till och med en sån som Plato i BIK är ens nominerad till MVP-priset. Medias kelgris nr 1, Marcus Krüger (som GIVETVIS är nominerad), är absolut en bra hockeyspelare, men jag vill hävda att både Nilsson och Klasen, till och med en sån som Ragnarsson (om han haft fler matcher i DIF-tröjan) har varit viktigare för DIF i år än vad Krüger har varit.

Och guldgallret. En kille som lånas in till Nybro och kräks in 25 poäng på sina 21 matcher är alltså nominerad (även om konkurrensen är rätt dålig i år). Jag har inget emot att inlånade juniorer kan prisas (som många andra verkar ha), men låt inte grabbar som spelat större delen av säsongen falla på något målsnöre pga en poängtotal på så få spelade matcher. Man bör åtminstone ha spelat 25-30 matcher för att ens kunna bli nominerad för något av priserna. Lindstein har också varit för dålig för att ens nomineras. Saknar Petter Vesterheim också, även om han dippat lite mot slutet av säsongen. Nej, vinner inte Clara, en stor liten grabb som tog den största favoriten i HA:s historia på sina axlar och bar dom när det blåste som snålast, priset så kommer min tilltro till hockeyexperters kunnande för evigt att grusas. Det blir ju extra sorgligt när alla dessa experter dessutom har tillgång till avancerade siffror och statistik som pöbeln INTE har.

Slut på rant.

Nu lite framtidstro, där jag och mitt blodtryck ser fram emot ett slutspel där varenda motståndare ska pulvriseras, så att vi kan återgå till att vara ett bottenlag i SHL nästa säsong och slippa allt vad nomineringar till individuella priser heter. Jag väljer dessutom att tro på det lösa ryktet som florerat i vinter, att han är utfryst av Washington och inte skadad, och tror därför att Bäckis kommer hem nästa säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs:

”Årets forward, saknar Chad Yetman (kan vara det bästa nyförvärvet i HA i år tillsammans med Ignatjew) även om konkurrensen är mördande just i år. ”

Du tycker inte att du glömmer Kopacka i den ekvationen? Tjänar 40000 i månaden och vinner skytteligan överlägset.
Kommentera