Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2678965

Sv: A propósito de nada
rafalski: Ja, det var verkligen försvarsspelet som imponerade under kvarten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Dags att sammanställa lite efter att vi är klara för semi. Ingen "fakta" som så utan mer känsla/tankar från min sida baserad på lite enkel statistik.

Vi har släppt in 4 mål på 4 matcher. 1 GAA kan jämföras med BIK som har 1.17 och sen är det SSK som är tredje bäst med 1.71. BIKs statistik är imponerande med tanke på att de spelade åttondel först också. DIF har 2.18 och AIK. Löven har nästan 4(!).

Vi släpper även till extremt få skott mot oss i dessa 4 matcher. 83 skott totalt på 4 matcher vilket kan jämföras med t.ex. SSK som släppt till 89 på 3 matcher. Eller varför inte AIK som släppt till 120(!) skott på 3 matcher (dagens match är precis slut så ingen statistik med än).

Vi har otroligt bra statistik på målvakterna också 95.18% efter 4 matcher. Åter igen så imponerar Karlskoga här med sina 95.69 på 6 matcher där de alltså är på första plats. Trea är AIK på 95%. DIF & SSK ligger på runt 91% medan Mora och Löven ligger på runt 86%.

När det gäller offensiven finns det mycket att förbättra för Brynäs. 10 mål på 4 matcher och bara 8% i skotteffektivitet. Både DIF och AIK ligger på 14%. Mora har dock bara 5 medan SSK ligger på 4(!)%. Karlskoga har ca 11%.

Om man pratar övriga matchserier:
Ser man till statistiken är det helt galet att det är 2-2 i matcher mellan AIK och Mora. AIKs statistik är verkligen sjukt mycket bättre än Moras. Det Mora klarat sig på är att de skjuter extremt många skott. Nästan 170 skott på 4 matcher (Brynäs har 124 på lika många matcher).

SSK - BIK ser inte särskilt konstig ut sett till statistiken men absolut ingen hade väl trott att BIK skulle leda med 3-0 efter 3 matcher. SSKs 1.71 i GAA är ju tredje bäst men det hjälper ju inte när deras motståndare ligger på 1.17.

DIF - Löven ser inte jättekonstig ut till statistiken heller. Men jag hade själv trott att det skulle vara jämnare än vad det är. Men DIFs extremt bra skotteffektivitet mot Lövens usla (85%) räddningsprocent gör ju att det ser ut som det gör.
Kommentera