Brynäs IF

713455 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2679090

Sv: A propósito de nada
Scrooge: Helt absurt om det där blir en avstängning. Domaren har placerat sig lite konstigt i den situationen och han bör ju absolut stå med ryggen mot sargen.

En liknande situation hände i någon av de andra kvartsfinalerna, minns inte vilken, men där agerades det inte mot den spelaren som råkade köra på domaren med skridskon.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Har kollat på videon och så här tolkar jag händelseförloppet:

Domaren har ryggen mot Ölund samtidigt som han tar ett par baklängesskär för att förflytta sig bakåt. I samma ögonblick som Ölund försöker passera domaren så skjuter denne ifrån med sitt högra ben i sin baklängesåkning.
Detta frånskjut gör att höger ben förstås rör sig utåt i banan, med en bredare benställning som följd.
När Ölund samtidigt passerar så hinner han förstås inte undan pga att domarens högra ben har förflyttats sig utåt i banan.
Ska man hårdra det hela så kan man lika gärna och utfrån att domaren gör sig bredare i sin benställning, dra slutsatsen att det är denne som i princip lägger krokben för Ölund, även om det förstås är oavsiktligt.

Man har iaf väldigt svårt att se nåt avsiktligt från Ölunds sida, enbart utifrån bilderna och hur parterna har rört sig.
Om det nu inte rör sig om ex nåt verbalt som tidigare har försiggått mellan Ölund och domaren, där denne har tolkat den här "krocken" som en medveten hämndaktion från Ölunds sida.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: I svensk hockey har domarna inget ansvar.
Svårt att se att många av dem faktiskt vart spelare engång i tiden då de verkar helt tappat uppfattningen om att kolla runt om sig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Det hade aldrig hänt om inte domaren stirrat puck och stått med ryggen mot sargen som vi båda redan skrivit.
Men detta då?
citerar från sidan
-"domaren faller handlöst till isen utan en chans att skydda sig eller mildra fallet."

Ser inte ens situationsrummet hur väl domaren ändå tar emot sej fast han snurrar ett halvt varv innan "touchdown"?
Reser sej på en gång och till synes helt oberörd.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Vet att en SSK-spelare åkte på domarn bakom mål i samband med att BIK blev tilldelade en 5a som sänktes till en 2a efter videobedömning.
Vore väldigt uppskattat om någon kunde ha fram ett klipp på den situationen.
Kommentera