Brynäs IF

713675 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2688433

Sv: A propósito de nada
Samsung: "Undra vart allt, om man kunde sätta fingret på några saker började gå nedåt som till slut slutade med HA för oss..."

Såg en intervju med Tord Lundström för några månader sedan. ...Och hans förklaring var att de unga killarna helt enkelt blivit för bra. Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok, Mattias Ekholm, Jonathan Carlsson, Johan Larsson (som för all del är tillbaka) var omöjliga att ersätta på ett bra sätt.

...Och det är ju lite grann hemligheten med Skellefteå och Växjö. Man har haft spelare som blivit "lagom bra". Att ha spelare som Oscar Möller i Skellefteå och Robert Rosén i Växjö år efter år är så klart fantastiskt. Spelare på extremt hög SHL-nivå - men på låg internationell nivå.
Kommentera

Svarskommentarer


Sv: A propósito de nada
Malken: Vet att MoDo-kommentarer inte uppskattas härinne, men som exempel. Färjestad hade en nummer 21 född -72, MoDo hade en 21, född -73.

eller Joel Lundqvist och Johan Davidsson för all del. Man kan ju inte snöpa utvecklingen och låta dom bli lagom bra. Tyvärr har vissa lag förlorat på 'för bra' talangutveckling, men svårt att göra något åt.

HVs bidrag till NHL är ju inget man skrämmer barnen med, typ. Finns ingen rättvisa nånstans.

Men lycka till ikväll och hoppas de flitigaste skribenterna här prioriterar att se matchen innan de dömer ut allt och alla. Stort Lycka Till!!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Såklart spelarna från 2012 var extremt svåra att ersätta men man har ju haft rätt lång tid på sig att återhämta sig från det. Brynäs har dessutom också haft den typen av spelare som är lagom bra, typ Rödin, Scott, Bertilsson, under den här tiden.

Kollar man gamla laguppställningar från 2012 och framåt inser man snabbt att lagbyggena i stor utsträckning är för dåliga helt enkelt. Det kokas ner till dåligt sportcheferi. Det är bara att se på HV71 den här säsongen, fel person som styr över det sportsliga och plötsligt är man en hårsmån ifrån att åka ut, samtidigt som man har ligans högsta spelarbudget
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Det är huvudet på spiken. Precis som du beskriver har dagens topplag i SHL lyckas ha lagom bra spelare som inte försvinner. Frågan är bara hur de bär sig åt. För någon slump kan det inte vara när det sett ut så som du beskriver i decenier.
Kommentera