Brynäs IF

714407 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2691036

Sv: A propósito de nada
lapad: Vad kommer det här med att DIF har domarna med sig egentligen? Det är en genuin fråga då statistiken verkligen inte talar för det.

Tittar man på slutspelet:
Mot Löven är det mer eller mindre jämnt i PP för båda lagen.
Mot Mora har DIF:
21st 2:or.
1st 20+5
1st 20

Mora har:
23st 2or.

Under hela slutspelet har Mora alltså 12 fler PP (med en match fler spelad) än DIF. Tittar man på snittet har DIF 12.45 utvisningsminuter per match medan Brynäs ligger på 7.44 (i slutspelet).

Inte heller i grundserien har domarna varit med DIF. De ligger näst sist i fair play (främst pga 7st GM). Men de har också 139 stycken tvåor under grundserien. Brynäs har 134 som jämförelse (vi har också bara 3 GM).

Om man då vill fortsätta titta på statistiken kan man titta på antalet PP lagen fått (utvisningar kan ju vara dubbelutvisningar osv).
DIF har 115 PP och 123 BP.
Brynäs har 117 PP och 118 BP som jämförelse.

Och jag VET att Brynäs varit mer spelförande och borde fått med sig utvisningar osv (jämfört med sämre lag) men det är ändå inte hela sanningen när man jämför med t.ex. Karlskoga under grundserien. De har 162 PP medan vi har 117. Visst att de gjorde det bra andra halvan av säsongen men 117 mot 162 är extremt stor skillnad.

Och jag är verkligen nyfiken på vad det här med att domarna skulle vara med DIF kommer från. Jag kan själv inte se det när jag tittar på statistiken och det är därför jag frågar er här inne som har sett fler av deras matcher kanske.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Det handlar väl främst om domarnas förmåga att tappa matcher, specifikt på Hovet, och låter sig påverkas av publiken.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Först när du har koll på Dif:s statistik på hemmaplan ser du deras domarövertag. Återkom gärna när du kollat deras viktigaste poängkälla. Den överlägsna hemmastatistiken kanske bara beror på att de är så jäkla bra (utom på bortaplan)?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Hur ser statistiken ut för regelbrott som domarna missade?
Kommentera