Brynäs IF

713931 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2694850

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: ”Det där tålamodet och tron på sig själva. Att bara mala på oavsett motgångar, som Gälla ungefär beskrivit det. Det är en egenskap jag vill ha in som en del i ”Brynäs identitet” i framtida strategier.”

Det märks att Gällstedt kommer från en vinnande kultur i Schweiz. Han har haft precis rätt mindset för uppgiften i att ta över ett lag som ska vara i toppen. ”Not to high, not to low”.
Håller alla tummar för att tränarstilen kan förbli framgångsrik vid ett avancemang och i ett förmodat bottenlag. Ett par stabila assisterande vore att föredra dessutom (utan att ta något ifrån Molin och Masken).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Alltså, matchen igår. Måste ha varit den bästa jag har varit på, i alla fall på plats i Gavlerinken. Otroligt defensiv och tråkig första period, men sen, ojvoj. Att stå i klacken igår var verkligen få förunnat.

Mina bästa från igår

- Stämningen. En mer aktiv sittplats har jag aldrig sett live och jag hoppas det gick igenom rutan också. Det var gåshud från början till slut och när man står är det så jäkla kul när sittplats hakar på direkt (Skybar var en positiv överraskning). Hatten av till er som satt!

- Cukste. Jag har läst ikapp lite idag och jag är glad att Cukste får dom hyllningar han förtjänar. Vilken gigant han har varit i slutspelet och igår var fan kronan på verket. När han fick pucken i ansiktet och är borta i två sekunder och sedan ställer sig upp och fredar sitt mål, det är det inte många spelare som hade gjort i dagens hockey. Inte i Sverige iaf. Ge Cukste nytt kontrakt, oavsett serie, han är en sann hjälte och en slutspelsspelare ut i fingerspetsarna.

- Bertilsson. Han gör ett självmål, men i övrigt var han isens bästa spelare (som så många gånger annars). Ligans bästa back, ligger alltid rätt i positionerna och är så sjukt underskattad med puck.

- Clara. Fortsätter att vara en matchvinnare. Är inte ett dugg nervös att åka till Hovet längre, för jag vet att Clara klarar det.

- Benn. Gör en väldigt bra match igen. Slagskottsmackan till forward (glömt vem det var) för att skapa kontring och målchans var något vi inte ser ofta. Hockeygodis.

- Boxplay. Har vi någonsin haft ett bättre boxplay? Difen skapade inget i sina power play och vi måste ha haft mer zontid än dom i offensiv/neutral zon än vad dom hade i vår zon under PP. Känslan var så iaf.

- Gälla. Det är dags att ge mannen den cred han till slut har förtjänat. Vårt försvarsspel och tålamod är ju fantastiskt och han har ju satt en spelidé som alla köper, annars hade det inte sett såhär bra ut. Så jävla glad för hans skull att han får vända hem till Brynäs och göra ett bra jobb som ger resultat på isen.

Har säkert glömt något/någon och det var mycket försvarshyllningar totalt sett, men vi är så jävla bra i egen zon nu och DIF kan inte hantera oss i spelvändningarna heller. Vi har nu alltså vunnit 20 av de 21 senaste matcherna. Var längesen man var såhär lycklig som brynäsare. Bring it, Hovet!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kinnvalls dragning före 1-1 målet är ju riktigt hockeygodis.

Såg att Krüger efter matchen sade att ett problem de hade var att de hela tiden mötte fem spelare. Ett annat sätt att uttrycka den saken är att Brynäs åker ruggigt mycket skridsko. Kolla t ex på Kelleher före 1-1 målet. Får pucken i mittzon, transporterar den djup ner i anfallszon, runt kassen, upp mot vänsterbackhörnet, droppar till Kinnvall, vänder ut i mittzon, och när Kinnvall gjort sin gudabenådade dragning, vem står vid bortre stolpen om inte Kelleher? Han är ju teknisk så det räcker och blir över men jisses vad han jobbar utan puck.
Kommentera