Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2695169

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Att använda antalet spelare som hamnar (eller ännu värre genom åren hamnat) i NHL som det enda eller tyngsta argumentet för hur stor en klubb är, framtår som helt befängt.
I en sådan jämförelse (senaste tid) skulle Hammarby vara Sveriges största hockeyklubb följd av Huddinge, Malmö och SAIK.
Lag som Lerum å Hille Åbyggeby är större än MoDo.
Befängt sätt att resonera på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Timodjin: Ursäkta att jag lägger mig i diskussionen, men jag tror att man skilja på en storklubb och en stor klubb, ex min klubb HV har. varit på en ökenvandring senaste åren och är definitivt ingen storklubb idag, däremot en relativt stor klubb i SHL mht ekonomisk omsättning, % beläggning i arenan, övriga förutsättningar och möjligheter, ex med fyra sammanhängande isytor osv osv. Enligt min bedömning finns det just nu fyra storklubbar i landet och de är FBK, SAIK, Växjö och FHC. Sedan 2013 har dessa klubbar tagit samtliga SM-guld exklusive ett 2017 (HV) och ett som inte delades ut 2020 (covid).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Modo kapitaliserade på att Leksand och Modo fick de två första hockeygymnasierna med riksintag av regionalpolitiska skäl. Helt skattefinansierat från Stockholm för att ge stöd till eftersatta regioner. På samma sätt som vi via Sida hjälper underutvecklade länder. Det förklarar den framgångsvåg på juniorsidan som både Modo och Leksand visade upp på 80-90-talet.
Kommentera