Brynäs IF

714016 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2696175

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Jag skulle säga att en nyckel med säsongens framgångar är att Brynäs inte har varit rädda för att ta in importer. Det är en myt att man inte kan få samma team spirit med importer, det handlar om individen och inte nationaliteten. Brynäs har betalat fantastiska pengar för medelmåttiga svenska spelare de senaste 10 åren medan typ Växjö har satsat mer på importer.

Det hade aldrig gått att rekrytera lika bra svenska spelare för samma peng som man får för Benn, Billins, Kelleher, Vesel, Kopacka, Cukste och Indrasis. Kanske någon enstaka, men absolut inte sammantaget. Många av de här spelarna är helt uppenbarligen bra karaktärer som är bra för lagets team spirit, varenda jäkla svensk spelare hade ju inte varit det.

Clara har ju också blivit en jättelyckad värvning, men det känns som att det går lite +/- 0 med Lindbäcks och även Coreaus relativt misslyckande, för sammantaget gissar jag på att Brynäs har lagt mest på målvakter av samtliga HA-lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: ”Jag skulle säga att en nyckel med säsongens framgångar är att Brynäs inte har varit rädda för att ta in importer. Det är en myt att man inte kan få samma team spirit med importer, det handlar om individen och inte nationaliteten.”

Alcén har dessutom levt efter sin filosofi i att få hit ”bra personer”. Utöver att vi värvat skickliga importer så är det också oerhört sympatiska, trevliga och positiva människor som tillsammans utgjort en utomordentlig sammanhållning och kemi.
Vilket har varit en av de absolut största nyckelfaktorerna i denna framgångssaga.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Klockrent 👍
Sen kan jag ju tänka mig att Fbk är ödmjukt tacksamma för den utbildning och förtroende Clara fått i Brynäs, hans utveckling denna säsong är nyckeln till hans fortsatta magiska karriär, och ett minne för livet för honom också såklart, kommer alltid finnas i våra Brynäs hjärtan 🥰
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Håller med i allt du skriver. Det där med att importer inte skulle kunna bidra till team spirit är en gammal skröna vi kan förpassa till ett museum.

Det som avgör är istället professionalism, ambition och beslutsamhet, inte nationalitet.

Det där med målvakterna ska bli intressant nästa säsong. Nu är det två nya som ska in, för jag har svårt att se Coreau som tvåa i SHL. Han har inte varit allt för övertygande hos oss. Alcén har chans på revansch på den fronten nu, något han verkligen borde vilja lösa den här gången efter fadäserna tidigare. Gissar vi på att Sandström har tröttnat på tredjefiolen i Philly?
Kommentera

Sv: A propósito de nada Kommentera