Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2698129

Sv: A propósito de nada
Varit mest förlängningar, hemvändare och "stora namn" som diskuterats inför SHL. Som många nämnt bör ju Alcén kunnat scouta HA ganska väl under året. Undrar om vi plockar något "fynd" och vad det skulle kunna vara?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: "Varit mest förlängningar, hemvändare och "stora namn" som diskuterats inför SHL. Som många nämnt bör ju Alcén kunnat scouta HA ganska väl under året. Undrar om vi plockar något "fynd" och vad det skulle kunna vara?"

Jag tycker att man ska behålla stora delar av truppen, av 3 anledningar (som jag kommer på just nu.
1. Dom som spelade upp klubben förtjänar att få vara kvar. Gäller såklart inte alla spelare, men kärnan som gjorde det möjligt.
2. Brynäs är typ sist ut att ha spelat kvar. Många guldkorn är redan uppsignad på annat håll, särsklit från allsvenskan.
3. Brynäs har spelat ihop ett bra lag som övertygat tror inte man ska underskatta det ens i shl. Bättre att signa upp såna man vet funkar och fokusera på det man måste förändra, typ mv-sidan.

Vissa har kontrakt och dom behöver inte ens kommenteras så mycket:

Centrar:
-Ölund: Bör signas och spela antingen i 3:e eller 4:e kedjan.

-Wesel: tycker jag oxå bör signas upp. Han har varit bra i år och kan spelas i alla spelformer. Jag behåller hellre Wesel än chansar med någon som inte fått det att stämma i annat shl-lag eller i ahl. Tittar man på alternativ i ha, på centersidan, så finns egentligen 2 st (i rimlig ålder) som utmärkt sig mer poängmässigt än Wesel och det är Yetman och Carlsson i Mora. Båda gjorde typ 10 poäng mer än Wesel, men inte givet att dom skulle vara bättre än honom? Övriga centrar i serien som är i bra ålder och inte signad på annat håll gjorde typ lika många poäng och borde således vara likvärdiga (?)

-Tredje/Fjärde center: Blomman har gjort sitt och kan avsluta karriären på topp. Här skulle jag vilja se en yngre utvecklingsbar spelare. Brynäs har ett ganska åldrat lag och behöver lite yngre blod i truppen. Vem skulle den spelaren kunna vara? Svårt att säga. Kanske man kör Tärnström som center? Anton Olsson stannar som 5:e alternativ och kan lånas ut. Lägger in en liten brasklapp om t ex Jesper Boqvist bestämde sig för att komma hem, då tar man ju såklart hellre honom än en yngre spelare.

Larsson: 1:a eller 2:a center

FW:
-Kopacka: sägs vara klar, och här behövs väl ingen motivering. Tror alla lag i shl skulle vilja ha in HA:s skyttekung.

-Indrasis och Kelleher, plus nya fw: Vet inte om man kan behålla både Kelleher och Indrasis. Nu sägs Indrasis vara klar men fick jag välja skulle jag behålla Kelleher och det med tanke på vilka som kommer in Silfverberg (och vad det verkar Lindblom). Dessa båda påminner mer i spelstil om Indrasis, kraftfullare och långsammare spelare än Kelleher. Men kanske kan man ha båda 2 plus dom nya och Rödin. Dock 1 plats för lite i topp 2 isf.

-Kvist: tack för allt du gjort och adjö.

-Tärnström och Nord: båda bör signas upp, det behövs spelare som är unga och kan utvecklas. Ser gärna att man signar upp Robertsson också, tycker att han gav ett bra intryck när han var på lån.

-Scott har kontrakt och får lira i fjärdekedjan. Lindblom lånas ut.

Följer upp med backar och mv i senare inlägg. Detta blev lååååångt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: "Undrar om vi plockar något "fynd" och vad det skulle kunna vara?"

Rensfeldt som center i fjärdekedjan skulle nog inte vara så dumt - på ettårskontrakt. Är väl sedan gammalt kompis med många av de äldre spelarna. Gissar att han går att köpa loss från Djurgården.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Hur många där finns kvar på marknaden då? Känns som övriga SHL-klubbar hunnit fiska upp det mesta av värde vid det här laget.
Kommentera