Brynäs IF

714624 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2699553

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Givetvis är Clara en bra ung spelare, men jag menar ändå att många Brynäsare överskattar hans insatser. Färjestad har en väldigt etablerad målvakt i form av Legacé och har därför utrymme för en ung målvakt som Clara i uppsättningen. Brynäs är i en helt annan situation. Jag menar att det vore dumt att göra som någon föreslog, alltså att köpa loss Clara och ge honom lön som en etablerad toppmålvakt i ett försök att locka honom som etta i Brynäs SHL-upplaga 24/25. Brynäs måste först och främst fokusera på att lägga pengar på en etablerad etta som kan vara en riktig stöttepelare i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: "Jag menar att det vore dumt att göra som någon föreslog, alltså att köpa loss Clara och ge honom lön som en etablerad toppmålvakt i ett försök att locka honom som etta i Brynäs SHL-upplaga 24/25."

Jag uttalar mig förstås bara som sofftyckare - men Clara är en målvakt som har utvecklats på ett sensationellt sätt under den här säsongen och som också redan är "en i gänget" i Brynäs. Av hans uttalanden förstår man också att han arbetar mycket metodiskt för att utvecklas vidare - och det är min övertygelse att han kommer att göra det även den kommande säsongen. För mig framstår det som mycket smartare att köpa loss honom från Färjestad och ge honom 200 000 i månaden än att ge Magnus Hellberg 300 000 i månaden som det pratats om.

För mig finns det en uppenbar "Lindbäck-risk" med Hellberg - att han kan få svårt att ställa om till stora rinkar. Det kan kosta många dyra poäng i början av SHL. Sannolikt har han också sitt bästa spel bakom sig. ...Och han är inte en "i gänget".

Av målvakter som hämtats hem från en lång karriär i Nordamerika är det väl egentligen bara Jhonas Enroth som varit en riktigt bra värvning - och även han verkar ju vara på nedgång nu.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tror att man blandar ihop Claras insatser/framtida prestationer med hans talang. Har är utan tvekan en STOR talang och kommer bli riktigt jävla bra i framtiden. Men är det nästa säsong i SHL? Nja... ska han ha en förstaspade i SHL? Nja... Tror han nyttjas bäst i ett Färjestad
Kommentera