Brynäs IF

715183 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2699884

Sv: A propósito de nada
Peja: Rent moraliskt är det förkastligt att blåsa folk vilket TV-bolagen ägnar sig.
Pga luckor i lagen och bra jurister.
Jag har ALLTID betalat dessa abonnemang.
Men när dessa bolag väljer att blåsa mig att och betala två gånger för samma tjänst då blir jag heligt förbannad.
Jag har gjort rätt för mig och trots det förlorar jag tillgången till exempelvis Allsvenskan.
Där går gränsen jag vägrar betala för samma tjänst två gånger.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Makita: En av anledningarna till paketeringen är väl att SHL som fristående produkt inte är tillräckligt attraktiv som en fristående tjänst?
Nu får vi SHL/HA konsumenter dras med en massa overheadkostnader från sådant som är mindre intressant för just oss (och vice versa) vilket inte är så kul men alternativet är ännu värre.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Där går gränsen för vad? När du beslutar dig för att sluta använda en laglig tjänst och börja stötta kriminella gäng istället genom att köpa en olaglig tjänst?

TV-bolagen betalar skatt, har en produktionskostnad och betalar för rättigheterna. Det kommer alltid vara dyrare än en olaglig lösning som inte betalar skatt, inte har en produktionskostnad och inte betalar för rättigheterna.

Sen kan jag hålla med om att det kan vara irriterande med prishöjningar osv, men det betyder ju inte att man måste kasta sin egna moraliska kompass 2 kilometer under havsytan.

Ett tredje alternativ om man vägrar göra rätt för sig är ju att helt enkelt inte kolla på tv-matcherna. Om man vägrar köpa tågbiljetter, ska man inte hoppa på tåget, typ...
Kommentera