Brynäs IF

717182 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2704996

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "Undrar vem sänket var egentligen?"

Jag förstår hur du tänker här. Och vill verkligen inte säga att du (eller någon annan) har fel. Försöker bara tänka på olika scenarion och anledningar till varför saker ser ut som det gör.

Kan det vara så att Eklind, Ölund och Olesen egentligen var rätt lika spelare (när de spelade i Brynäs)? Och att de därför inte fungerade så bra ihop (även om de gjorde en hel del mål så vet vi ju hur det såg ut).

I Brynäs förra säsongen:
Olesen: 13g 3a
Ölund: 10g 8a
Eklind: 5g 9a

Denna säsong (olika lag) som jämförelse:
Olesen: 8g 12a
Ölund: 12g 9a (37 matcher)
Eklind: 17g 11p

Svårt att göra många mål om ens lagkamrat bara har 3 assist. 8 assist på Ölund är ju inte heller jättemånga (det är ju dessutom första och andraassist som klumpas ihop). Ölund är ju uppenbarligen ingen passningsläggare i HA heller (15e plats).

Inser att jag låter som någon Ölund-frälsare här och det är verkligen inte tanken här. Jag tror han skulle göra det bra i rätt omgivning vare sig det är i tredje eller fjärdefemman. Mål kan han ju uppenbarligen göra!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: "Inser att jag låter som någon Ölund-frälsare här och det är verkligen inte tanken här. Jag tror han skulle göra det bra i rätt omgivning vare sig det är i tredje eller fjärdefemman. Mål kan han ju uppenbarligen göra!"

Är runt 10 mål i shl så imponerande egentligen? Berättar väl mer om hur stora problem Brynäs hade nedflyttningsåret än något annat. Om Ölund gjort 10 mål i år hade han landat in på 63 plats i skytteligan i shl.

Finns kapaciteten hos Ölund att producera mer poäng? Förutom genombrottssäsongen har Ölund aldrig gjort mer än 20 poäng. Tror Ölund blir en ny Blomman som säker center i fjärde .

Kollar lite shl-statistik och tittar på spelare som gjort 10 mål och färre assist och hittar följande spelare: william Wikman, Glenn Gustafsson, Albin Sundsvik och Linus Öberg. Känns väl som spelare av samma kaliber som Ölund ungefär?
Kommentera