Brynäs IF

717536 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2705960

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Ganska slätstruken silly season men samtidigt tenderar de att hitta rätt i rekryteringarna. Det är ett väldigt annorlunda lagbygge mot för Brynäs betydligt mer rutinerade lagbygge.”

Nu har jag väl bara sett en 5-10 matcher med modo säsongen som gick. Men det var väl bara Lehtinen och till viss del Ranta av den invärvade spetsen inför SHL som blev lyckade?

Spelare som Ruohomaa, O’regan och Hutsko floppade ju duktigt. Snarare ganska kass träffprocent hos Gradin skulle jag säga…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jugge: Det som var imponerande med Modos lagbygge var främst att deras allsvenska lagbygge uppenbarligen var så starkt att det räckte med ett par lyckade nyförvärv för att klara SHL-kontraktet. Ruohomaa och den typen av spelare tror jag enbart blev spår eftersom de var sist ut på marknaden.

Så är det lite för Brynäs nu också. Det finns uppenbarligen fortfarande många spelare tillgängliga, men de andra klubbarna gjorde klart med flera spelare innan Brynäs serietillhörighet 24/25 var spikad. Därför är det extra bra att Brynäs får hem tre riktigt bra hemvändare, då räknar jag med Djoos också. Det hade varit otroligt svårt att värva en ny förstafemma utan hemvändarna, nu är det tämligen genomförbart.

Det återstår fortfarande många pusselbitar att lägga i Brynäs truppbygge, fler än i något annat SHL-lag, men jag gillar silly season hittills. Målvaktssidan blir såklart otroligt viktig att sätta, vi vet hur det kan bli om man inte har målvakter som håller måttet. Jag tror det blir viktigt att hitta ett bra komplement till Källgren, även om jag tror att han kommer bli bra. Tror rent generellt att spelare som briljerade inför tomma läktare under covid-säsongen är underskattade av många, eftersom många inte orkade se på skiten.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lindblom - Fredik Karlström - Kopacka
Silfverberg - Larsson - Rödin
Indrasis - Ölund - Kelleher
Lejon - Vesel - Scott
Karlsson

Djoos - D'Astous
Bertilsson - Kinnvall
Benn - Lindstein
Cukste

Källgren - Bibeau - Steinbergs

Tankar?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Rohuoma gick jul ju vidare till Frölunda innanan halva säsongen och gjorde bra ifrån sig där i slutspelet. Ingen dålig värvning från Modo men man undrar ju varför han drog så snabbt vidare till Frölunda och varför han inte lyckades i Modo.nHutsko kom in efter Rohuoma lämnat men gjorde väl inget väsen av sig. Då när han värvades från IKO förstod jag inte riktigt varför. Modo's sportchef behöver göra ett bättre jobb denna säsong för att kunna mäta sig med top 6.
Kommentera