Brynäs IF

717660 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2706205

Sv: A propósito de nada
Mattson:

"Är det ett problem att årsmötet hålls två månader senare?"

Det beror på hur man ser på sitt medlemskap, ansvaret man har som medlem och medlemsdemokratin i stort.

Verksamhetsåret pågår 1/5 tom 30/4.

Tycker man som medlem att det är ok att ha ett årsmöte när ca 1/3 av det nya verksamhetsåret redan passerat och budget och verksamhetsplan för det gällande verksamhetsåret inte har behandlats.

Hur tydlig styrning får organisationen under den första tredjedelen av verksamhetsåret utan årsmötets behandling av förslag till verksamhetsplan och budget.

Medlemmarna vill stänga föregående verksamhetsår för att kunna rikta blickarna mot den nya säsongen med de förutsättningsr som skapats under föregående verksamhetsår. Det inkluderar det ekonomiska utfallet av föregående verksamhetsår, revisorernas utlåtande och beviljande av anvarsfrihet för styrelsen

Lägg till val av valberedning, styrelse och revisorer för att ge dem formella förutsättningar att komma igång att arbeta med sina förtroendeuppdrag under det nya verksamhetsåret.

Är det viktiga, oviktiga eller problematiska frågor för medlemmarna?
Ja, det bestämmer medlemmarna i samband med årsmötet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Lagstiftningen tillåter föreningar och bolag att hålla årsstämmor upp till 6 månader efter verksamhetsårets slut.
Brynäs har lämnat en förklaring. På vilka grunder kan vi ifrågasätta den? Att de bluffar?

”Serietillhörighetens betydelse och sena avgörande har medfört först utmaningar för föreningen att få fram alla underlag som ett väl förberett årsmöte förväntar samt att förutsättningar för revisorer att presentera handlingar för ett genomförande i juni är utmanade. Därför vill föreningen garantera säkerhet och väl genomarbetade handlingar varför årsmötet kommer att genomföras i augusti.”
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Vad är orsaken till att flytta fram årsmötet?
Nått speciellt måste det ju vara.

Framgick det i Svedmans intervju?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Men för f-n byt ut hela ledningen igen och igen och igen då. Har funkat bra förr… Not.
Det är helt otroligt vilken förmåga det finns att skapa dålig stämnining och att leta efter saker att gnälla på. Låter som folk som gnabbas i ett olyckligt förhållande. Ska vi inte sätta fart på ett mediedrev mot vår klubb också när vi ändå håller på. Nån som har lite skit mot klubben att inleda med?
Kommentera