Brynäs IF

717537 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2706812

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja jag är verkligen ingen expert men jag tycker det är konstigt att en sån som Chad Yetman (kanadensare) alltså hamnar i Tjeckiska ligan (HC Vítkovice så ett förmodat mitten/bottenlag) efter en kanonsäsong i Mora (23 mål när tvåan gjorde 14). Han är bara 24 år så i väldigt bra ålder också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: "Ja jag är verkligen ingen expert men jag tycker det är konstigt att en sån som Chad Yetman (kanadensare) alltså hamnar i Tjeckiska ligan (HC Vítkovice så ett förmodat mitten/bottenlag) efter en kanonsäsong i Mora (23 mål när tvåan gjorde 14). Han är bara 24 år så i väldigt bra ålder också."

Tror att många SHL-klubbars resonemang är att exempelvis Yetman måste spela högt upp i hierarkin och att han inte är tillräckligt bra för det i SHL, medan yngre svenskar - eller för den delen norrmän - kan slussas in långt ner i hierarkin. Det kanske stämmer i många fall, men ibland är det nog feltänkt. Det finns ju ingen spelarpool där det finns så många bra rollspelare som den nordamerikanska. Det är klart att alla inte accepterar roller långt ner i laget, men exempelvis Vesel kommer ju att bli en helt grym rollspelare i Brynäs 24/25.

Fortier (Björklöven) och Dmytriw (Västerås) är två forwards som jag tror hade gjort ett riktigt bra jobb i fjärdekedjan. En kedja med Fortier, Vesel och Scott hade haft många olika komponenter. Fortier har bra fart, Dmytriw är mer av en karaktärsspelare.
Kommentera